Friday, April 20, 2012

Korean Language Class @ Korea Plaza KL

Assalamualaikum, salam sejahtera, 안냥하세요 :)

Okay seperti yang dijanjikan dalam entri yang lepas, kali ni aku nak share dengan korang pasal Korean Language Class (KLC) yang aku join kat Korea Plaza KL. yeay! *tepuktangan* haha

Tapi sebelum aku start cerita panjang lebar, ramai jugak kawan-kawan aku even family aku sendiri tanya “kenapa nak pergi kelas bahasa korea?”. haha aku pun musykil jugak ;p yup I admit yang kalau aku belajar benda alah ni memang ntah bila aku nak praktikkan pun tak tau, tak kan lah pergi pasar tiba-tiba cakap dengan makcik tu “아줌마, 쇠고기 주세요” (ahjumma, soegogi jusaeyo – makcik, nak daging lembu) haha. ececeh baru belajar sikit stret nak cakap korea dengan makcik kat pasar =.=” hahaha

Ni jawapannya; first, sebenarnya aku lagi interested untuk belajar mandarin as bahasa tu aku boleh jugak guna kat Malaysia ni tapi mandarin susah nak belajar sendiri meyh (pada aku lah) pasal kalau boleh aku nak belajar online je, nak pergi kelas duit tarak. haha. So bila aku tengok bahasa korea yang dah macam trend kat Malaysia ni, so aku pun try belajar sendiri kat internet dulu and stret rasa macam “wuuu senang jugak bahasa ni ;p”. Second, lepas lebih kurang dua bulan aku belajar bahasa korea sendiri, kebetulan Korea Plaza tengah buka pendaftaran untuk KLC intake April (which is intake yang aku masuk sekarang ni lah) and aku pun cuba nasib untuk daftar and tak expect pun dapat pasal ramai jugak yang register tapi tak terpilih. Third, nak dijadikan cerita, I’m selected for the KLC, so apa lagi, alang-alang dah belajar sendiri sikit, why not belajar secara formal pulak kan, and one more its totally FREE! wee! And one more thing, I’m not learning this language pasal obses ke apa, tapi pasal aku memang suka belajar culture (and bahasa lah) lain-lain. Kalau ada kelas bahasa lain yang free, confirm aku pergi~heheh.

Orite, panjang intro aku. haha. okay ni baru nak intro pasal KLC; Korean Language Class (KLC) ni adalah antara kelas-kelas percuma yang ditawarkan oleh Korea Plaza KL. Selain kelas bahasa ni, ada jugak Kpop Dancing Class, Cooking Class and Beauty Workshop and yup, semua ni adalah free. KLC ni dia ada dua level, Level 1 dan Level 2, so kalau yang baru nak masuk tu kena daftar Level 1 lah dulu, jangan pakat masuk Level 2, masuk-masuk kelas nganga mulut je lah nanti. haha

18042012365-1_副本

Text book dengan worksheet yang comel~heheh

So untuk siapa yang berminat nak join language class ni, kena sentiasa alert dengan notis daripada Korea Plaza KL. Selalunya nanti dorang akan announce di website dan Facebook page dorang. So kalau nampak ada keluar notis kata registration open tu, laju-laju lah daftar pasal tempat dia sangat terhad. Kalau terlepas, kena lah pulak tunggu 3 bulan lagi pasal setiap intake tu duration dia around 3 bulan, dan kelas pulak seminggu sekali. Tapi, haa ni ada tapi pulak, buat waktu ni kelas hanya dijalankan pada hari bekerja sahaja, that’s mean there are no class held on weekend ye.

12042012316-1_副本

cak! this is my class, conducted by Ms. Sung

Okay then kalau dah daftar then terpilih, datanglah kelas tu ye. Best pasal 선생님 (soengsaengnim – teacher) yang ajar kita tu adalah native korean speaker, maknanya memang orang korea lah yang mengajar kita :) Teacher aku nama dia 숭선생님 (sung soensaengnim – Ms. Sung) dan sangat best dan bagi banyak homework =.= haha. jangan main-main, siap ada homework tau! haha.

First class haritu bosan sikit pasal just belajar karakter hangul tu which aku dah tau *nada berlagak lagi riak..haha just joking* tapi still best pasal dapat belajar banyak vocab baru :) next class nanti belajar nak buat sentences pulak. yeay *excited!* haha

Kalau siapa tak tau apa tu Korea Plaza, kat mana, nak pergi macam mana, ada apa, boleh tengok my previous entry ye : Korea Plaza KL .

anyeongikyesaeyo! bye ^^,

 

18 comments:

krunch2sa said...

wah!!! lpas nih bleh la jd translator XD

miss Fyqa said...

lepas ni blh bljar ngan afiq pulak la.. hehe

Anonymous said...

Great beat ! I would like to apprentice while you amend your website,
how could i subscribe for a blog website? The account helped me a acceptable deal.

I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea
Also see my web site: man utd latest transfer news

Anonymous said...

What's up everyone, it's my first pay a visit
at this web page, and paragraph is genuinely fruitful in support of me,
keep up posting these posts.
Here is my web site arsenal transfer news david villa

haniie septiani said...

annyeong ,,,,
pengen belajar bahasa korea tu gimana caranya ??

Anonymous said...

Wow, superb blog layout! How long have you been running a blog for?
you made blogging glance easy. The total glance of
your web site is fantastic, let alone the content material!
Also visit my website : perfumes

Ellie Wong said...

Hi,kita ialah language center baru yang bertempat di SETAPAK.Boleh saya tanya bolehkah anda tolong post status dalam fb dan blog tentang korean class untuk center kita?isi kandungan tu,kita boleh bincang,yang penting ialah kita perlu intro kamu untuk para pembaca and semua orang yang berminat untuk belajar bahasa korea.

Saya boleh offer trial class percuma untuk pembaca kamu dan juga memberi komisen untuk setiap murid yang kamu introduce.

Thanks so much.

Email saya ialah
elli.wong@yahoo.com

https://www.facebook.com/suppli.language

Anonymous said...

Sρot οn ωith thіs ωrite-up, I serіouѕly believe thiѕ ωebѕіte nеeds а lot more attention.
I'll probably be back again to read through more, thanks for the advice!

Visit my web blog :: iphone repair selangor

Anonymous said...

My programmег іs trying to persuade me
to moѵe to .net fгom РНΡ.

I have alwаyѕ ԁisliked the ideа
because of thе expenses. But he's tryiong none the less. I've been uѕіng WordPresѕ on a numbeг of websіteѕ fог about a уear and am neгvouѕ about switching to anοtheг plаtform.

I hаve heaгԁ excellеnt thіngs about blogengіne.
nеt. ӏs thеre a way I can imρort
all my wordpress posts іntο іt?
Αny kind of help woulԁ be greatly aρpreciatеԁ!



My page Ipad Repair Pj

Anonymous said...

I truly loѵe yοur sitе.. Eхcеllent cοloгs & thеme.
Did you deνеlop thiѕ wеbsіtе yoursеlf?
Please reрly bасk аs I'm trying to create my own website and want to learn where you got this from or what the theme is called. Thank you!

Visit my homepage; wiredtreehosting.com

Anonymous said...

Sweet blog! Ι found it while browsіng on Yahoo News.
Dο you have any suggestiοns on how to get lіsted in Yahoo Newѕ?
I've been trying for a while but I never seem to get there! Thank you

Stop by my weblog ... diamondlinks review

Nazirul Filzah said...

if kita datang , dia terus accept keee ???? i means , macam you cakap , it's like selected people jeee lepas dah register ??

Sitikhadijah Albasri said...

Entri penuh informasi.
Baru hari ni first day pergi kelas.
Yup.Memang best.
Tapi buku text kita lainlah..:-)

sekarang dh register utk level 2 ke.

nurul nazirah said...

Kelas tu ada tak remaja yg join?

lai said...

Sy suka lagu korea...so terbelajar lah tulisan Korea...setakat ni kenal le sudah satu dua character nye...so nak join le class...Dr cite awak cam best je....

shahira razak said...

Teringin nak pergi! But skrg masih study. Lepas habis suggests me area kl please? :))

Wawa Junaidi said...

Ade lgi ke kelas tuu

Korea Events in Malaysia said...

Selamat Pagi, Selamat Sejahtera.
안녕하세요 (An-nyeong-ha-se-yo)

WORLD CLASS Korean Folk Ballet (Dance and Singing) @Istana Budaya
Kuala Lumpur from January 14 to January 17, 2017
GIVE Your Loved Ones, Families, Friends, Colleagues,
UNFORGETTABLE EXPERIENCE From Breathtaking to Heartwarming

Please check our link http://koreaevents.blogspot.my
Sharing is caring.
Net proceeds will go towards charity.
Hurry. Group Discount Available - Call/Sms - Alexander HP: 0162779698

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails