Tuesday, February 14, 2012

a monster with two hobbits in KL

Assalamualalikum.

Benda ni dah lama dah, tapi baru nak update kat blog boleh? Ya mestilah boleh pasal ni blog aku. haha. Okay time cuti Maulidur Rasul and Thaipusam haritu kawan aku, Syamim ada mintak tolong aku bawak kawan dia from Germany untuk jalan-jalan round KL. yeay aku excited gila pasal aku suka jumpa and entertain tourist.

Actually dua-dua orang ni study kat Beijing amek course Bahasa Mandarin. Tapi Chris ni dah kerja dah pun. So sekarang dorang tengah cuti sem and that’s why kerja nak merayap je. hehe. Nasib baik aku pun cuti time tu so boleh la bawak kanak-kanak ni jalan-jalan :) Tapi mula-mula aku rasa awkward pasal Chris si kawan Syamim ni lagi tua dari aku. Well, aku sentiasa rasa segan, malu dan perasan yang pelik-pelik bila jumpa orang lagi berumur dari aku (walaupun beza sikit). haha. that’s why aku lagi selesa dengan kanak-kanak, yeay!

Alhamdulillah, everything going well, tapi Chris nampak penat sikit maybe pasal dia sampai KL pukul 7 pagi something stret kitorang bawak dia jalan-jalan. So mula-mula plan nak jalan sampai malam tapi dipendekkan sampai petang je. Tambah-tambah pulak yang ‘tourist guide’ ni pun tiba-tiba penat gila tak tau kenapa. haha.

05022012231_副本

this is Syamim and Chris :)

05022012243_副本

Chris and me, dah macam bapak dengan anak dah =.=

owh kenapa tittle entri ni macam tu? pasal si Chris ni cakap kitorang dua orang ni lagi pendek dari dia, macam Hobbit dalam cerita Lord Of The Ring tu. cehh =.= so we called him monster. haha standard lah orang Europe tinggi-tinggi. nasib lah orang Asia..haha

so thanks Syamim pasal bawak kawan dia datang Malaysia, annyeonghaseyo! eh selamat datang ;p haha. Harap-harap dorang enjoy lah haritu, heheh. and hope Chris tu paham apa yang aku cakap haritu, dengan Manglish aku yang ntah pape. haha tibai jelah~

 

3 comments:

krunch2sa said...

eh? blog dah berubah wajah? header baru ^.^

Ashwafo said...

eh? blog dah berubah wajah? header baru ^.^

friv said...

Very interesting and rewarding. many thanks I love it

friv yepi
y8

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails