Monday, January 16, 2012

Kalendar Puasa Sunat 2012

Assalamualaikum readers.

Untuk entri ni aku nak kongsi benda yang menarik dan bermanfaat yang aku jumpa time aku dok berfacebook tadi. hehe. Benda ni nama dia ‘Kalendar Puasa Sunat 2012’, its good untuk menggalakkan kita semua berpuasa sunat. Kalendar ni sangat convenient pasal kita boleh tengok siap-siap bila hari yang sunat untuk kita puasa, bila hari yang haram nak puasa and puasa Ramadhan. Still don’t get the idea? Nah tengok gambar ni :)

398530_10150719443674572_331481044571_12159881_224544183_n

haa..jangan risau, sekali pandang memang nampak macam complicated tapi bila dah imbas berkali-kali tu senang je nak gunanya. at least lepas ni orang-orang yang jenis suka lupa tarikh macam aku ni takdelah jadi macam ‘eh harini hari Asyura? laaa..baru ingat nak puasa sunat’. haha. Korang semua boleh download kalendar ni dalam PDF file kat link kat bawah ni, baru gambar dia clear sikit.

CLICK TO DOWNLOAD

kalendar ni bukan aku yang buat dan semua kredit adalah kepada hamba Allah yang buat ni. Thank you, ada jugak orang yang rajin buat benda-benda ni untuk kebaikan bersama. Kalau korang rasa benda ni worth to share, sebar-sebarkan lah ya :)

11 comments:

||aLeaSaRa|| said...

owh blhlah saya print ltk kat office tqvm ye nice sharing!

||aLeaSaRa|| said...

saya dh kgsikan di fb dan beri back link utk blog ini :)

miss Fyqa said...

tq 4 sharing afiq!

fyqa dah download.. :)

krunch2sa said...

tanx a lot! xyah susah2 nak carik ^^

Fairul Hadi Mahmud said...

izinkan saya kongsi d fb utk menambah pahala kepada hamba allah tersebut. terima kasih byk2

mirmashi said...

saya download . thanx 4 sharing :)

mineji said...

thanks 4 sharing..da lama saya try cari kalendar cmni~~ (n_n)v
izinkan saya kongsi dengan sahabat yg lain...

bantal busuk said...

cuba tengok . 1 april 2012 hari ahad . dan dalam kalender ni hari isnin .

ryeoqidz said...

@bantal busuk
aah lah just realized it. thanks bagitau! :)
tp bulan lain still betul kan?

-c|kunan|- said...

Saya tak dapat download pun...mcm mana nak download..pls share with me... aidah@kevintoh.com.my... tq

Anonymous said...

Tuan,

Versi 2013 dah dikemaskini ke?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails