Monday, December 26, 2011

AEON Rawang Shopping Centre (Anggun City)–Mall Directory

Assalamualaikum readers :)

Yeay akhirnya terbukak balik hati nak update blog thepotpetking ni. hehe. Kebelakangan ni banyak gila idea nak update mengupdate, tapi yeah macam biasa, malas. Apehal virus malas ni makin kuat ntah. haha.

Ok for this time aku nak cakap pasal AEON Rawang Shopping Centre (Anggun City) or orang panggil Jusco Rawang or JJ Rawang je. Alhamdulillah, AEON Rawang ni start beroperasi 19 Disember haritu. Hooray bertambah lagi kemudahan dekat Rawang ni, beza gila kalau nak banding dengan time aku baru pindah dulu, hutan je kiri kanan. haha.

AEON Rawang ni dibina dekat Anggun City (nama nak over..haha), dekat je dengan tol Rawang. Aku baru pergi time birthday aku haritu, pheww beyond expectation jugaklah mall ni pasal aku expect AEON Rawang ni lebih kurang AEON Seremban 2 je, tapi yang kat Rawang ni lagi best :)

Kalau ikut dekat signborad kat tepi jalan tu, dekat AEON Rawang ni ada lebih kurang 100+ lot kedai. Nampak macam sikit tapi dalam tu macam-macam kedai ada, tak yah nak kena merantau pegi KL dah lepas ni (ayat makcik-makcik sangat ;p). Oleh kerana aku terlampau rajin sekarang ni, meh aku list kan segala kedai yang wujud kat situ buat waktu ni (26 Disember 2011)

FOOD & BEVERAGE
The Baker’s Cottage
Country Farm Organics
Eu Yan Sang
GNC Live Well
Koong Woh Tong
Sushi King
Little Taiwan
Madam Lim’s Kitchen
The Chicken Rice Shop
Old Town White Coffee
Hot & Roll
Daily Fresh
Pappa Roti
Baskin-Robbins
See U Village Steamboat
Papa John’s Pizza
I Love Yoo
Nando’s
Subway
Starbucks Coffee
Kenny Rogers Roasters
Wendy’s
Orchid Restaurant
Secret Recipe
Pizza Hut
Food Avenue
Each A Cup
Mom’s Penang Xpress CafĂ©
Shihlin Taiwan Street Snacks

FASHION
Effu
Camel Active Apparel
Trio
Bossini
RSH
Al-Ikhsan
Polo Haus
Dees Simplicity
F.O.S
PDI
Giordano
Goggles
The Lingerie Shop
D’Glitze
AD Jeans
Kidz World
Anakku

ACCESSORIES
The Body Shop
Camel Active Shoes
Summit Shoes
Bata
Focus Point
Time2Time
Primavera
Nose
City Chain
Poh Kong
Tomei
Hush Puppies
TheFaceShop
Elianto
Shills
Mico Hair Saloon
Temptation
MOG
Scorpion Silver
Parfum Collection
Sox World
Swan Exclusive
XES Premium
Universal Traveller

SERVICES
Easy by RHB
Dinar Traders
Oscar Photo
MyNews.com
CIMB ATM
RHB ATM
Maybank ATM
Maybank CDM

ENTERTAINMENT
Good Time Amusement
TGV Cinemas (expected to open by May 2012)
Molly Fantasy

SPECIALITY SHOPS
Guardian
Caring Pharmacy
Watsons
Gintell
Speedy Home Entertainment
Fitness Concept
Hinode Shop
Cosway
Aliva
JB Home Deco
Oscar Group
Maxis
Digi
Thunder Match
UP Computing
Digital Axis
Homes
Popular
Daiso

FACILITIES
ATM
First Aid
Baby Stroller
Kiddie Car
Wheelchair
Surau (sangat selesa!)
Baby Room
Disabled-Friendly Toilets

BUSINESS HOURS
Monday-Sunday
10.00am-10.30pm

ADDRESS
No. 1, Kompleks Beli-belah AEON Rawang,
Persiaran Anggun, Taman Anggun,
48000 Rawang, Selangor Darul Ehsan.
Tel: 03-60920678

haaa…amacam banyak tak? aah penat jari aku menaip. owh ramai jugak yang tanya pasal bowling and wayang. yes, TGV Cinemas akan dibuka kat AEON Rawang ni dan dijangka dibuka dalam bulan Mei 2012, tapi aku tak nampak pulak ada bowling kat sini. so takde lah tu. huhu.

okay rasanya tu jelah kot. semoga entri kali ni dapat membantu orang yang still tertanya-tanya apa ada kat AEON Rawang ni. sorry guys entry ni lame takde gambar pasal handphone rosak so tak boleh lah nak tunjuk korang apa rupanya Jusco Rawang ni. huhu. so lets pray for my handphone, moga dia cepat sembuh :)  yang tak datang AEON Rawang ni, apa  tunggu lagi, jom serbu ramai-ramai! Sekarang still tengah hangat Opening Sales ni!


Sunday, December 4, 2011

very very short update

Assalamualaikum peeps!

Jangan tanya kenapa lama dah tak update blog pasal jawapannya is SAJA JE. haha. boleh macam tu? tambah-tambah pulak handphone aku rosak kan, so tak boleh lah nak snap-snap gambar. Bila tak boleh nak snap gambar, aku pun kurang la idea nak update blog. aisyy susah lah macam ni.

ok masuk awal sem baru ni hectic gila. aah hectic lah sangat duduk melingkar atas katil padahal orang lain dah ada assignment, quiz bagai. pheww apa ke semangat ntah lecturer nak berkuiz-kuiz awal-awal sem ni. haha.

eh korang semua, doa lah handphone aku cepat sembuh tak pun doakan terus aku dapat beli handphone baru. haha. that’s better kot ;p urmm tadi tengok stats blog, tengok readers blog ni menurun gedebak gedebuk dah. takde orang dah nak baca blog kau weh. wuwuwu~eh korang datanglah balik. haha. nanti aku update banyak-banyak eh? nanti tu tak tau lah bilaaaa~kekeke

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails