Friday, August 26, 2011

Brothers Hangout :)

Assalamualaikum :)

urmm puasa tahun ni rasa macam cepat semacam pulak. tiba-tiba tau dah nak raya. yeay! erkk tapi bila fikir apa je lah sangat amal aku buat sepanjang time puasa tahun ni, rasa macam nak mintak bulan puasa tu panjang lagi. ada hati nak cari malam lailatul qadar tapi apa je sangat usaha, memang tak jumpa lah kan ==”. okay menyesal kemudian tak guna, ada berapa hari lagi puasa ni manfaatkan lah ye :)

harini kalut-kalut prepare untuk raya. haha statement over, taklah kalut pun sebenarnya. yelah, tahun ni balik kampung so semangat lebih nak raya ni. pagi-pagi dah kena gerak pergi Pejabat Imigresen kat Damansara, nak buat passport baru, passport lama dah nak expired. kalau tak buat tak pasal-pasal aku dengan adik aku beraya dua orang kat rumah, yang lain balik kampung. oh takkan..hehe.

Passport baru cantik weh! teruja aku. dasar gayat. haha. setiap page passport tu siap ada gambar Putrajaya, Tugu Negara, bunga raya, harimau bagai..dah macam buku sejarah da aku tengok. haha.

 

25082011499-1

after buat passport stret gerak pergi Bukit Bintang dengan adik aku. bukan selalu tau dapat hangout sekali dengan adik. sweet lah tu konon. kahkah..luckily harini tak ramai orang so takdelah nak bersesak-sesak sangat. and kebetulan jugak baru teringat harini Final Destination 5 3D keluar wayang, stret pergi book tiket, nasib baik ada. heheh.

25082011506-1

okay sape-sape yang belum tengok Final Destination ni, pergi la tengok, 3D lagi best and lagi best kalau korang tengok kat GSC Maxx (dulu DiGi iMAX) kat Times Square tu. serious puas weh! screen besar gila, gambar clear ala-ala HD lagi. haha. aku pun tak tau sejak bila DiGi iMAX ni dah tukar jadi GSC Maxx tapi auditorium dia memang superb lah. kerusi dia boleh hayun-hayun, tak lah sakit leher aku nak tengok cerita tu. spec 3D dia pun best, tak keras mcm biasa tu, yang ni dia macam google sikit. haha gayat gila statement ;p kira berbaloilah bayar lebih sikit. rasa macam pisau, kaca, darah, mayat semua kene tepek kat muka. 3D kan. hihi.

19072011428-1

ni spec keras 3D biasa tu ;p

25082011500-1

ni google 3D GSC Maxx..comfy punyaaa~

25082011503-1

kaunter GSC Maxx

lepas wayang tu teman adik aku shopping ntah apa barang yang dia tak settle tuh tapi last-last aku yang shopping lebih. erkk selalu sangat macam tuu..haha. Pukul 7pm baru masing-masing gedik nak cari tempat nak bukak puasa, mengidam nak makan Carls Jr. tapi dah pukul 7 kan, memang penuh lahh. last skali bukak puasa pukul berapa ntah kat Subway Fahrenheit 88. adik aku dia ada kapasiti perut yang lebih besar, sambung pulak makan kat KFC. makan mengalahkan anak lord. haha.

perut kenyang, duit habis so stret balik. haha boleh tak hujung cerita buat macam tu je? kalau cikgu BM aku baca penutup cerita aku macam ni mesti dia menangis, susah payah ajar macam mana nak buat penutup karangan dulu. haha. ok dah merepek. kaki, otak, badan semua penat. penat trauma tengok Final Destination mati sana sini. huhu. kbye!

 

Tuesday, August 16, 2011

get it right

What can you do when your good isn't good enough?
When all that you touch tumbles down?
'Cause my best intentions keep making a mess of things
I just wanna fix it somehow
But how many times will it take?
Oh, how many times will it take for me?
To get it right

Saturday, August 13, 2011

skeptical me

Assalamualaikum peeps!

bila fikir-fikir balik, I realize that, yeah aku ni skeptical sangat. tapi taklah dalam semua benda. hehe. tau tak pebende skeptical tu? skeptikal ni kalau bahasa senang dia sama lebih kurang macam suka fikir macam-macamlah. fikir consequences itu lah, ini lah. then benda ni makan diri sendiri pasal actually semua tu takde pape pun.

lagi-lagi when it come to orang yang kita care, like family or friends..ouhhh~lagi la teruk aku punya skeptikal. orang buat lain sikit aku dah fikir macam-macam. kelakar lah kau ni. haha. sometimes boleh effect study or kerja tau. wuuu teruk-teruk. but sometimes its good. tapi sometimes sangatlah lah. tak tau lah macam mana nak hilangkan benda ni but I always try untuk kurangkan benda ni. huhu.

notaskeptical: serious seronok dengar Daus tak payah kena buat surgery untuk tulang belakang dia tu. aaaa aku yang risau lebih kot. tengok tu skeptical kan aku? haha. commonlah aku ngeri sikit bedah-bedah ni. kalau dengar dia cerita pasal pakai braces gigi pun aku dah takut, apa lagi kalau braces tulang belakang yang ada skru bagai. alhamdulillah tak payah semua tu :)

I smile

Assalamualaikum Smile

pejam celik pejam celik eh da almost separuh bulan dah puasa kan? hah terkejut kau..haha tak percaya? kena percaya la jugak. suka gila pasal walaupun dah almost half month puasa, tapi taklah rasa penat tahap gaban. tipu lah tak penat kan, letih ada lah. haha letih dengan penat tu macam lain pulak kan ;p

semalam another tiring day yang ntah aku tak tau apa yang penat sangat ntah. padahal pagi tu dah la terskip satu klas. cehh tak senonoh betul kau ni, yelah lupa set alarm, Daus pulak dah balik hari khamis. Memang lumrah aku la tu kalau takde orang nak kejut memang ke laut lah jawabnya. haha. then text madam cakap sorry and nasib baik madam tak marah. phewww~

then rushing to medical microbe class yang memang aku senang paham tu. hah takdenye. rasa macam satu apa pun tak masuk. malang malang. huhu. sebenarnya otak dah melilau-lilau fikir nak balik dah. teehee..bukan balik rumah pun, tapi balik melaka, my second home. rumah kawan-kawan sekolah aku dulu lah :D tapi before balik tu jumpa Cik Fa untuk settle pasal dinner PEERS and Cik Fara untuk settle pasal upcoming JPK programme, Minggu Istiqamah Merdeka. yeah ada yang kata ‘naufal, kau tamak sangat’. tapi sebenarnya taklah, jawatan is nothing for me, tapi aku rasa aku mampu buat semua tu. hah tak sedar diri dah melonglai dah ni. kih3.

after jumaat packing-packing barang, kemas bilik semua laju-laju pasal balik melaka nak tumpang housemate aku je, fadh. thanks a lot fadh! kalau tak, puas lah aku kena menapak pegi Pilah, then naik bas pergi Tampin pulak lepas tu lompat pegi Melaka Sentral pulak. brrrr~

sampai Melaka around pukul 5, although tumpang kereta orang tapi ntah kenapa aku yang penat. haha. isyy banyak merungut penat betul la kan? heheh. then after solat kawan-kawan aku datang amek kat Bazaar Ramadhan Taman Cempaka. ouh teringat zaman sekolah dulu selalu pergi sini. jauh sangatlah beza dengan bazaar pilah, sini lagi ada macam-macam and menarik dan paling penting harga berpatutan.

okay actually Chin da reserve seat untuk bukak puasa kat Hotel Naza Talyya Melaka. ala, hotel sama syarikat dengan kereta Naza tu. but before that singgah Sungai Melaka sementara tunggu time nak berbuka. hahah takde motif pun pergi Sungai Melaka tu. hihi.

best sangat dapat buka puasa dengan dorang ni, although 6 orang je ada. hmm kalau semua ada lagi best ;)  kat hotel tu ada persembahan marhaban Maulud Dibai’e untuk bulan puasa ni. haha comel gila tengok budak-budak tu. tapi sebenarnya takdelah hayati sangat marhaban tu pasal masing-masing dah sibuk nak melahap berbuka dah. haha. aku rasa meja kitorang je yang amek buffet macam orang tak sedar diri. bak kata kawan aku, “kau bayar sama je macam orang lain kat sini, buat apa nak malu”. haha betul la tu. menu dia ok la, pasal ada ketam ;p

12082011446-1

makanan 1st round..haha

after solat semua pergi Dataran Pahlawan, pusing-pusing melaka takde sebab then lapar balik. hah bagus lah tu. heheh. balik rumah kawan aku ni tiba-tiba adik dia yang kecik tu tegur aku ‘POCOYO’. haha nama lama fesbuk tu weh. ingat lagi ek. comel je..haha.

thanks to those who make my day Open-mouthed smile

 

Sunday, August 7, 2011

let the photos speak #5 | the scenes

Assalamualaikum peeps!

so here we have some photos captured within this weekend :))

 

05082011435-1

okay, ni time nak balik rumah jumaat yang lepas, dalam KTM Komuter Seremban-Rawang route. well, as expected la kan macam mana servis KTM ni, lagi-lagi musim bulan puasa ni. tren delay semua tu dorang pandang sebelah mata je ke ape? dari aku form 1 sampai aku dah nak grad ni sama je kualiti servis dia. hmmm~time aku amek gambar ni waktu tu masing-masing dah bertolak-tolak, jerit, caci maki bagai macam rusuhan dah. and lagi kesian kebetulan haritu banyak pulak makcik2 and uncle2 dalam gerabak tu and berlambak pulak ‘foreigners’ yang menyekat kat depan pintu. hehhh da la bau masam. perghhh~actually ‘dprang’ ni la yang gila dok tolak jerit bagai. haiyyoo this is MALAYSIA la, respect sikit. ATTITUDE! nampak tak muka uncle kat atas ni, kesian kan? hmmmm…KTM Komuter, please make some changes. bosan lah asyik delay =.=”

 

 

06082011438-1

haha..this one have been captured before insiden dalam entri ni. wah siap insiden bagai. haha. actually aku lagi suka Perpustakaan KL ni pasal keahlian dia mahal. haha. menipu sangat. serious mahal weh, tapi tu time aku register jadi member time form 5 la. tak tau la kalau sekarang dah murah kan. tapi aku suka library ni compared to Perpustakaan Negara. Pasal apa? pasal aku dah bayar membership mahal-mahal kot! rugilah kalau tak pergi selalu kann..hahah

06082011443-1

hahh hambek..kalau tak tahan nafsu, baca jelah entri ni lepas berbuka ye ;p yes! lepas tiba-tiba mengidam nak makan ketam dari 1st day of puasa mengalahkan orang mengandung anak kembar 5, at last dapat jugak aku makan benda ni semalam. balik rumah semata-mata nak benda ni kot! aaaaaa~ehh tapi main point balik is nak bukak puasa dengan family lah kan. aih aih~kat pilah aku taktau celah mana nak cari ketam, kalau ada pun confirm mahal nak mampus. well, pilah kan bandar. harga makanan memang xnak kalah mahal dia dengan KL, sometime KL lagi murah kot. by the way thanks umi for the mr. crab!

 

*kalau nak tengok entri ‘let the photos speak’ yang lepas boleh klik SINI.

happy birthday!

Assalamualaikum :)

ouh rasenye da lama gila aku tak buat entry special untuk birthday orang..oke tipu, padahal baru last month buat entry liputan penuh birthday ‘you-know-who’..sape taktau pegi dok diam-diam..haha

okay, so it’s Firdaus Ahmad 19th birthday a.k.a my roomate, brother and friend :)

HAPPY BIRTHDAY!!

DSC_0875-1

haha birthday boy yang kat belakang, entry pasal birthday orang lain, tapi muka aku pulak yang lagi besar kan..ehh suka aku laaa…hahaha..ok bye, mengantuk! >.< zzzZZZZzz….

Saturday, August 6, 2011

serious aku sayang dua dua =.=”"

Assalamualaikum.

wooh harini puasa penuh tengan dugaan fizikal, mental, rohani, jasmani semua-semua lah. pheww pheww~ semalam lepas puas camping kat McD sampai pukul 5 pagi konon buat poster untuk program merdeka tapi bila nak buat stret xde idea, pagi tu dengan mata panda, siap-siap kononnya nak gerak pergi Perpustakaan Negara pulak untuk cari bahan untuk final report project aku. so tabah la ni dengan matahari atas kepala menapak nak pegi amek bas. aah, aku kan memang suka public transport =.=”. ok masuk bas terus ‘ter’zzzzz~hehe. sepatut kalau nak pergi Perpustakaan Negara kalau dari rumah aku ni, just turun kat Chow Kit then jalan je kaki pergi sana. tapi ntah pehal Metrobus yang sebijik ni pening ape ntah dia tak lalu Chow Kit, tapi tiba-tiba lalu Kampung Baru, Dang Wangi bagai~padahal selama ni tak pernah2 pun ikut situ..haih~so terlepas la objektif utama nak pergi Perpustakaan Negara. sekian~

ok takpelah dah terlepas..so alang-alang bas tu nak pegi Bangkok Bank, stret ubah plan nak pergi Perpustakaan KL pulak. last jejak time nak buat folio sejarah time form 5 dulu. siap buat keahlian bagai lagi. haha. hah ni lagi satu benda aku sayang lepas pakcik metrobus yang buat route sendiri tu. punyalah tabah merangkak berjalan dari Bangkok Bank tu ke Perpustakaan KL, dengan cuaca yang hmmm..korang tau KL sejuk kan? haha. then beria la aku dok diri tegak kat depan entrance library tu, heran jugak pehal pintu ni tak bukak? yela, dia guna pintu automatik tu kan. tiba-tiba ada mak guard kat dalam tu buat isyarat tangan kata library tu tutup harini. cettt~objektif tak tercapai wehh..haram satu research tak dapat nak buat. hmmm…

terima kasih pakcik metrobus, terima kasih perpustakaan KL, aku sayang dua-dua sekali. serious ni. huhu. nasib baik still boleh kawal nafsu bila tengok mat salleh-mat salleh ni dok teguk air makan bagai..haha. tak memasal je kan.

notaramadhan: harini 2nd day buka puasa dengan family..ahhh bestnye Smile

all I want to say

Assalamualaikum.

sometime in certain situation we can’t even say or explain what we feel. but thanks a lot to Jessie J for ‘Nobody’s Perfect’. perghh lagu ni memang every single word dalam lirik tu memang tu la apa aku nak cakap dalam hati ni. dia buat lagu ni untuk aku ke apa? haha. serious weh, every single word tau! memang betul-betul sama lah situation dia. urmm sorry for what I’ve done, but yeah I ‘ll try my best to fix it back :) hah, baca lirik dia ramai-ramai yeee…layannnn~

 

Nobody’s Perfect by Jessie J

When I'm nervous I have this thing, yeah, I talk too much
Sometimes I just can't shut the hell up
It's like I need to tell someone, anyone who'll listen
And that's where I seem to fuck up

Yeah, I forget about the consequences
For a minute there I lose my senses
And in the heat of the moment my mouth starts going
The words start flowing, oh

But I never meant to hurt you
I know it's time that I learned to
Treat the people I love like I wanna be loved
This is a lesson learned

I hate that I let you down
And I feel so bad about it
I guess karma comes back around
'Cause now I'm the one that's hurting, yeah

And I hate that I made you think
That the trust we had is broken
Don't tell me you can't forgive me
'Cause nobody's perfect
No, no, no, no, no, no, no, nobody's perfect, no

If I could turn back the hands of time
I swear I never would've crossed that line
I should of kept it between us
But, no, I went and told the whole world how I feel and oh

So I sit and I realize
With these tears falling from my eyes
I gotta change if I wanna keep you forever
I promise that I'm gonna try

But I never meant to hurt you
I know it's time that I learned to
Treat the people I love like I wanna be loved
This is a lesson learned

I hate that I let you down
And I feel so bad about it
I guess karma comes back around
'Cause now I'm the one that's hurting, yeah

And I hate that I made you think
That the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
'Cause nobody's perfect
No, no, no, no, no, no, no, nobody's perfect

I'm not a saint, no, not at all, but what I did, it wasn't cool
But I swear that I'll never do that again to you, oh
I'm not a saint, no, not at all, but what I did, it wasn't cool
But I swear that I'll never do that again to you, yeah

I hate that I let you down
And I feel so bad about it
I guess karma comes back around
'Cause now I'm the one that's hurting, yeah

And I hate that I made you think
That the trust we had is broken
So don't tell me you can't forgive me
'Cause nobody's perfect, no

I hate that I let you down
And I feel so bad about it
I guess karma comes back around
'Cause now I'm the one that's hurting, yeah

And I hate that I made you think
That the trust we had is broken
So tell me you can forgive me
'Cause nobody's perfect, yeah, yeah, whoa

Don't tell me, don't tell
Don't tell me you can't forgive me
No, no, no, no
'Cause nobody's perfect, no

backpack travel

Assalamualaikum!

haaa..how’s your ramadhan? okay tak..hehe. alaa aku tak sempat pun nak post entry time awal ramadhan haritu kan..hahh bukan tak sempat pun sebenarnya, masa terluang banyak tapi urmmm..sebenarnya wifi depan rumah aku kat kolej tu dah kena cabut ntah ape pasal ntah. so hilang lah sumber aku nak online. lalala~dah dah kang cakap banyak-banyak kang macam-macam ayat keluar nanti. no no no..bulan puasa ni..then konon-konon balik rumah dengan penuh harapan mati-mati nak qada’ online guna P1 WiMAX yang selama ni lajuuuu gilaaa tu. cehh tapi hampeh je, nak bukak google je pun, kau sempat solat terawikh 21 rakaat baru dia load kot. wifi kampus aku lagi laju laa..haih~so sekarang tabah la malam-malam buta menapak kat McD. ya, demi nak online ye..banyak kerja nak guna internet ni oii! okay sekarang tengah tabah pulak nak tunggu Mc Breakfast untuk sahur. eh bila la dia nak bukak menu breakfast niii, dari tadi kat board menu tu aku dok jenguk asyik gambar GCB je. cepat la pusing board menu tu jadi gambar egg muffin dgn pancake cepat. haha.

okay sebenarnya entry ni nak cerita sikit-sikit pasal trip kelab aku pegi melaka haritu. aaaahhhh lame nye kau naufal, trip pergi melaka, sumpah macam budak darjah 5. (errr tiba-tiba budak darjah 5 yang kena..haha). hey hey, ni trip bukan sebarang trip tau, trip ni kitorang buat konsep backpack travel. alah, macam mat saleh yang selalu korang nampak dok bawak beg gedabak then pegi melancong hulu hilir tuu..haa backpack travel la tu. penat weh! tapi seriously best. tiba-tiba time trip ni aku rasa melaka best gila. padahal 5 tahun aku sekolah kat sana rasa biasa je. haha.

ni aktiviti kitorang buat kat sana:
-aktiviti paling skema: Kompleks Muzium Melaka =.=”
-makan cendol ramai-ramai kat jam besar
-menara taming sari
-melaka river cruise
-melaka duck tour
-pegi jonker walk (perghh tetibe jumpa ramai pulak lecturer aku kat sini kann..aih~)
-golek-golek tengah malam kat dataran pahlawan
-shooting ramai-ramai tengah hari time matahari terpacak betul-betul atas kepala kt datarn pahlawan
-bowling
-melaka sentral (5 tahun aku menapak kat sini hoii..haha)
-MITC (PC Expo, MATTA Fair)
aku rasa mcm ada lagi la yg tertinggal..ntah ape ntah, dah lupa ;p

IMG_5690-1

 

IMG_5719-1

 

IMG_5722-1

 

IMG_5781-1

 

IMG_5788-1

 

haaa yang gambar last tu fevret picture aku..hehe..owh thanx to daus yang kasi pinjam camera. kalau tak, takde la gegamba ni. haha.

oke semua, jom sahur, bye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails