Wednesday, May 25, 2011

sungguh tak patut =.=”

blogggg

 

Sila tengok kata kunci yang manusia-manusia ni cari harini dan tak semena-mena di directkan ke blog aku. ‘gambar mandi sungai pakai spender’. ceh sungguh tak patut =.=”


notatakpatut: aku rasa macam blog ilmiah pulak bila orang cari pasal universiti, terminal bas semua direct kat blog aku. baiknyaaa :)  haha..

notatakpatut2: sorry lama tak update, tengah sambut adik-adik junior sekarang ni. ahhh baiknyaaa lagi ;p

Tuesday, May 10, 2011

living with the memories

Assalamualaikum :)

Tadi time kemas-kemaskan sikit bilik aku yang takkan terkemas tu, aku jumpa beg cd gambar aku time sekolah dulu. bentuk burger. hehe. aku rasa ‘burger’ aku ni time sekolah dulu boleh tahan mencapap jugak, bawak kehulu kehilir keliling sekolah. capap punya burger. haha.

10052011172

so belek-belek semua cd tu, senyum sorang-sorang jap bila tengok balik album hari sukan. haha. gila beb, kat sekolah aku ni hari sukan macam berperang, macam-macam cerita, gelak ketawa melalak tension semua time ni la! aah, mengalahkan sekolah aku ni sekolah sukan la pulak kan. hahaha. dulu aku rumah biru (fevret colour tuu), tu pon pasal boleh pilih pasal aku masuk sekolah ni lambat ;p

1001 stories smkasm

my school!

tapi yang paling best of course perbarisan and hias khemah la. preparation bagai nak rak sampai ponteng kelas, takyah buat homework, ponteng tuition. pasal tu la result PMR & SPM aku gemilang sangat kot. hahah. tapi start daripada aku form 3 kalau tak silap, hias khemah da takde. alasan? taknak student stay up sampai malam, tak tidur, takut esok hari sukan semua penat. no sense betul. come on la..sports day once in a year je kot kaannn..ok pape jela.

kalau ikut hati aku nak imbau kenangan hari sukan (perbarisan) daripada aku form 1 sampai form 5, tapi dalam burger aku ni ada time aku form 4 and 5 je pasal time form 4 baru aku dapat beli kamera aku sendiri but sekarang dah rosak. time tu macam bangga gila dapat beli camera Sony dalam harga RM700 something kalau tak silap. sanggup la labur duit kat situ kononnya ada passion in photography padahal noob gila. tu benda first paling mahal kot pena aku beli time sekolah. hehe. kalau sekarang ni tambah lagi RM1500 da boleh dapat sebijik DSLR da. haih =.=

Temasya Sukan 2007

haa..this one time form 4, tema lanun and kalau tak silap time ni rumah biru menang perbarisan. eh ke keseluruhan. ntah lupa. tapi seriously time ni rasa tercabar gila dengan rumah hijau buat tema zaman firaun siap ada keranda, mumia, ramses bagai. haha time tu otak budak-budak gila, benda-benda macam ni pon boleh rasa tercabar. eh mestila! semangat kesukanan kot! ahahaha. time ni gila r siap dengan ada layar kapal (berat doww kayu tu!), panji-panji, kereta sorong yang dalam tu konon ada harta karun. haha. lanun la katakan. kih3. kelakar pulak ;p

erkk semua budak kena tutup mata sebelah. lanun kaaann. bukan illuminati ye. peace (^.^)v

yeah tu dia lanun berhias sampai. nampak ada macam dua layar kapal tu? konon2 dorang ni kapal laa..

antara ‘instrumen-instrumen’ perbarisan. *sapa kenal aku mesti kenal smiley tu..hehe

Temasya Sukan 2008

okay yang ni time senior year, form 5. tema ninja. yang ni lagi gila perbarisan serious macam perarakan! haha. yang time ni kitorang gandakan lagi panji-panji, bendera, payung, bunga manggar and buat naga. ninja la konon. and semua benda tu buat tinggi-tinggi. bapak r kesian budak form 1 yang kemetot2 tu kena usung benda tu. ehh ada kitorang kesah? haha. and aku suka yang tahun ni, nampak lagi meriah bila rumah-rumah lain pun buat gila banyak bendera. nampak macam Harry Porter nak berperang. ok dah, imaginasi kanak-kanak kuat sangat ni. haha.

ni maskot! samurai yang diapit ‘ninja turtle’ la sangat. heheh.
*nampak tak panji2 rumah lain kat belakang tu? haha

renovate sikit dari tahun lepas punya papan ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

anugerah objek tinggi paling banyak..hahaha..oke tipu
*sila notice ada naga tengah2 baris tu..kale biru putih

‘instrumen-instrumen’ perbarisan 2008

okeh cepat kira rumah mana paling banyak bendera?? haha..ni time acara tarik tali

kelakar pulak la bila aku ingat kenangan-kenangan hari sukan ni. belum lagi masuk merentas desa! haha. dah dua tahun tinggalkan sekolah barulah hegeh-hegeh nak cerita pasal event kat sekolah ye? yela, dulu aku duduk hostel, memang boleh sangat lah update blog selalu semua kan??

thanks to my burger! banyak sangat kenangan dalam tu…burger hikmat. heheh. okay all this memories will be in my mind till the world ends *ahh tak pasal-pasal lagu britney pulak masuk. hehe. bye!

notakaki: nanti nak update lagi pasal sekolah la! macam best pulak!

Monday, May 9, 2011

today was a fairytale

Assalamualaikum peoples!

semalam aku rajin blogwalking kat blog budak-budak kampus aku (mostly juniors), hehh know what, entry masing-masing semua nak lebih kurang dengan entry ‘semi-paralyzed’ aku semalam. aku macam “laa, ingatkan aku sorang je rasa macam tuu..haha”. rupa-rupanya majoriti alami benda yang sama. *sigh* takpelah, sekurang-kurangnya aku dah luangkan 3days2night dengan kawan-kawan aku aritu :) but yet, nak jejak Bukit Bintang tak kesampaian, wallet aku tak bagi pergi sana. get it? tengah pokai laaa..haha

owh then semalam jugak ada student SMK Juasseh tiba-tiba message kat fesbuk aku cakap dia dapat UiTM Negeri Sembilan, course Business Study. terharu kejap pasal budak tu still ingat aku yang jadi fasi time Kem Kepimpinan sekolah dorang tahun lepas. waktu tu aku baru part 2 kot! haha. lama dah. time tu aku ingat aku ada kata “sape dapat UiTM Negeri Sembilan nanti bagitau abang, nanti abang belanja”. hahah, ayat “abang belanja” tu sekadar ayat motivasi je ok. aku tak kata janji :p actually bukan terharu apa sangat la kan, tapi rasa macam dihargai bila aku jadi antara tempat untuk dorang bagitau berita gembira dorang. heheh. ouh sejak bila kau sentimental lebih ni naufal. haha. see you there!

okay atas tu semua mukadimah. haha. aku memang karangan buat pendahuluan sampai 2 perenggan, pasal tu SPM dulu BM dapat A2! ngehehe…ni baru nak masuk isi ni hah. ok tengok ni…

09052011171

erkk~speechless kejap. patutlah petang tadi aku macam nak pegi check mailbox rumah aku, tapi tetiba rasa malas. haha. rupa-rupanya ada surat ajaib ni. untunglaaa ada kawan macam Firdaus Ahmad ni yang rajin call suruh check mailbox :p haha. kalau tak, aku tak jumpa benda ajaib ni =.= hehe tu surat pelantikan untuk jadi Pembantu Mahasiswa (PM) untuk Minggu Destini Siswa (MDS) nanti. bila dapat surat tu maknanya cuti semster anda dipotong la ye..hehe. bangga? owh takdenye, being a PM is not all about pride and popularity. siapa rasa nak jadi PM untuk kejar populariti, pegi cakap dengan Cik Fara macam tu, tengok apa dia balas nanti..heheh..tak pun tunggu je time bengkel nanti for sure akan cakap pasal benda tu. ntahlah, dah 3 kali aku jadi PM, dari part 2 sampai part 4, masuk yang akan datang ni kali keempat la banyak benda aku belajar pasal every intake lain-lain caranya. so memang takde masa aku nak rasa aku PM senior ke, hebat ke, popular ke..pasal memang tak pun. haha! oke dah dah panjang pulak aku membebel mengalahkan dah sejuta kali jadi PM. haha.

haaa then as usual la kan, bila nak masuk intake baru, blog ni akan dihujani dengan kanak-kanak yang cari info pasal UiTM Negeri Sembilan n Diploma Mikrobiologi. thanks for the visit! jumpa korang time MDS nanti ye. tegur-tegurla kalau rasa nak tegur, aku tak makan orang. haha. Welcome to UiTM Negeri Sembilan!

last but not least, hope bengkel PM and MDS kali ni best! hope dapat biro yang best, dapat biro dengan orang yang best, roommate dengan orang yang best, oh paling penting penasihat and pengarah PM yang best! tolong tolong..please give me the best walaupun aku tak la best pon. haha. ekh ekh ekh??

that’s all, bye!

09052011168

*motif gambar ni? haha..nak bagitau aku tersekat dalam jam dengan permandangan yang cantik kat highway DUKE Jalan Duta petang tadi..bosaaannnn~

Sunday, May 8, 2011

semi-paralyzed

Assalamualaikum :)

masuk harini dah genap seminggu cuti sem. by the way arghh thanks to UiTM pasal berjaya pendekkan cuti untuk kami student diploma ni. pasal cuti pendek sangat menjadikan cuti ni kurang-makna-tak-boleh-buat-apa-apa. tiap-tiap hari duit keluar mencurah-curah tapi takde duit masuk satu sen pon :( *yelaa pasal mak aku bukan Zeti Aziz cop-cop duit kan..haha* celah mana lah sangat nak kerja dalam tempoh seminggu dua kan. boleh je kerja dengan parents, tapi alaaahhhhh…hehe. family is family la. haha.

everyday routine sama je, bangun tidur check handset, on laptop ‘merayau-rayau’ kat alam maya, lokasi utama facebook, haha. sambil tu selang-seli makan, tengok tv, makan, tengok tv. ouh so lame =.= dalam otak ni ada rasa macam nak renovate blog ni. *daripada awal tahun lagi dok bebel nak tukar template tapi tak tukar-tukar jugak. haha* dasar pemalas. dah berapa kali dok main-main dengan template designer tuh tapi it will ended dengan menekan butang ‘x’. haha. then rasa macam nak tempah full template je, ada jugakla usha-usha, junior aku pon ada jugak buat, tapi bila fikir-fikir “ala, blog ni ok dah kot..biarlaaahhh..” and that’s why template ni la yang korang hadap sejak sekian lama. ngeheheh..

boredom

*credit to Google Image :D

so sekarang aku dah separa lumpuh kat rumah ni. next week macam dah nak kena balik kampus. ouh damn it! result pon belom keluar kot. gila r, malu kot! hmmm~tapi kan, aku rasa before nak balik kampus ni aku nak jejak Bukit Bintang jugak. haha. sapa mau ikut? jom jom, aku taknak jadi macam orang gila sangat jalan sorang-sorang :p *wallet dah nazak ada hati nak joli-joli lagi yea? haha.

p/s: aku heran la, kenapa sehari dua ni macam tak ramai je yang online kat fb? come on la, cuti kot! hehehe..

3days2night | awesome bonding!

Assalamualaikum peoples!

okeh excited nih. haha. excited nak cerita pasal benda ni dah plan daripada sebelum final exam lagi. orang lain macam sebok-sebok ceramuk kepala fikir final final exam, kitorang pulak ceramuk kepala tension fikir apa nak buat time cuti sem. ahaha sengal =.= plan punya plan, tapi sampai dah habis final exam pon takde final decision. plus plus tak cukup dengan tu time cuti tiap-tiap malam skype sampai orang azan subuh, but yet there’s still no final decision. tiap-tiap hari tukar plan and at last untuk cuti sem ni just dapat hangout dengan daus and baz je. urmm kamarul and fadh xdapat ikut, ada masalah teknikal sikit. hehe. daripada plan sehari, then jadi dua hari and tup tap, tiga hari! okay whatever it is, it was a great journey! terubat kebosanan seminggu duduk kat rumah. haha. okay now let the photos speak!

FIRST DAY

3

okayy perjalanan dimulakan dengan mencekik dekat IKEA dulu yea. meatballs adalah wajib :) then pergi the curve tengok Fast 5. owh seriously terbaik! tak bosan pon. tapi ntah macam mana aku boleh terlelap kejap time scene tembak-tembak tuh :p then malam tuh ada fashion show yang set dia agak cool tapi bila event start je hampeh. for me, baju malam tu amat-amat buruk. *wah macam aku fashion designer pulak la kan..haha* so fashion show tu tengok kejap je stret gerak pergi i-city shah alam. fuhh~bahang weh malam tuh. by the way time kitorang datang tu ada shooting cerita apa ntah, ada Erra Fazira. hehe.

1

like this picture!

2

ni angry birds aku..brrr~haha

IMG_6705

okay then semua bercamping kat rumah daus..*malu dowh!* hehe.

SECOND DAY

okay on the next day lepas solat jumaat terus gerak pergi One Utama. Planning asal nak pergi Bukit Bintang, tapi last minute ada date dengan kembar meroyan Nina and Aina. hehe. Aim nak shopping tapi dalam sebesar-besar OU tu, satu benda pon tak dapat beli. So duit yang bajet nak shopping tu kita sedekah kat Seoul Garden. Restoran buffet makanan korea. Not bad laa..jangan lupa bawak student card kalau korang datang on weekdays, ada discount ye :)

4

yeaah..yang tengah tu Kimchi Jigae. hahh korea la sangatkan konon.

5

awhh, ni kembar meroyan, Nina and Aina. seriously aku separa koma tengok Nina makan. haha

6

=.= fake gila aku senyum..haha

7

then malam tu ada fashion show lagi. but yang ni seriously best. fashion show yang ni sempena Amber Chia Academy Graduation Day. haa tengok muka excited orang-orang kat atas ni dapat amek gamba dengan Amber Chia. kenapa aku takde? pasal aku da penah amek gamba dengan dia ni time Perhimpunan Hari Susu Sedunia kat Pavilion last year :)

dah habis semua-semua tu stret gerak pergi Rawang pulak. yeay tidur rumah aku yang kecik tu XD

THIRD DAY

third day pengisian paling best, tidur sepuas-puasnya. haha. lepas subuh tidur balik sampai pulak dengar azan zohor. then ‘breakfast’, snap-snap gambar sikit then daus and baz pun balik. siap sempat sesat sampai ke hulu selangor dah. aih =.= bukan main jauh lagi sesatnye. haha. alhamdulillah semua sampai rumah masing-masing dengan selamat :)

8

*iklan: aku ada jual angry birds, sape nak bagitau..hahaha!

okay 3 hari kot! ok la tu pengisian untuk cuti yang ceh-siot-pendek-gila. hope jumpa korang lagi weh next sem! arghh bapak cuak..ok STOP TALKING ABOUT ACADEMIC! errr aku kena balik 14 or 29? urmm tu ak taktau. hope handphone aku aman daripada keluar nama ‘UiTM HEP’. haha. tapi nanti ada yang sentap lak kaaaannn :p haha..ada call adalah aku, takde call it’s good! *I dunno kenapa next sem ni mcm malas gila nak berprogram..err retired? boleh cari pengganti da..haha*

okay that’s all! see ya guys (^.^)v

p/s: bila hormon update blog keluar dgn banyak, banyak la entri aku. hahaha.

Saturday, May 7, 2011

when ‘friends’ become ‘family’

*blog takde orang nak baca macam blog aku ni tak update sebulan dua pon xde masalah kan? haha. hoii aku rindu berblogging! okeh, lets start!

Assalamualaikum, hello peeps! Harini tetiba baru macam teringat aku ni ada blog, so ye la nak update la ni. *oke tak lawak. Owh ok, aku taknak cerita apa yang jadi sepanjang aku tak update, which is time tu aku tengah final exam. Weh final exam part 4 la gila! Next sem dah final year! tapi realitinya seriously aku cuak gila pasal sem ni ak rasa macam tough gila, tak tau la kalau budak lain kata senang kan *standard2 aku akan kata susah :p* and and urmmm please pray for me semoga Allah izinkan aku untuk habiskan final year aku ni. Ya Allah pleaseeeee….ok dah taknak bebel pasal akademik panjang-panjang sangat, aku allergic sikit. ok STOP!

oh yeah sem yang lepas seriously macam boring boring and boring bila kawan makan-pegi kelas-mengumpat-kencing-berak pasal majoritinya semua perempuan. mana pergi kawan laki? semua rajin pindah randah sana sini. pegi la pegi. hehh nak bajet ayat sentap pulak la aku ni kan. hahah. eh tak, bukannya aku kata kawan dengan perempuan tak best, BEST dowh! tapi problemnya kalau kawan kau perempuan boleh ke kau pegang, peluk, lempang, penendang, duduk sebilik borak-borak? tak kan? amat terbatas *as aku bukan jantan sosial yang suka suki nak pegang-pegang perempuan ni. haram dowh haraamm! hehh ingat Hollywood?* lagi-lagi pulak budak-budak batch aku ramai jadi NR *yeah aku memang suka menyemak kat kolej..haha*

but luckily bila dah nak dekat akhir-akhir sem tu Allah tunjukkan aku yang there’s still have boys alive in Kuala Pilah. owh maaannn like seriously this is Allah fate. kalau ikutkan memang macam takde alasan kukuh pun untuk aku boleh rapat gila dengan dorang. nak kata sama batch, technically dorang semua tu are my juniors, beza dua batch kot! roommates? tak. housemates? tak. coursemate? pun tak. urmm paling-paling pon maybe I can say blockmate? haha. pasal dorang ni sume sama blok kolej dengan aku.haha. aku rasa that’s why ramai budak batch aku macam heran macam mana aku boleh rapat dengan dorang. haha.. tapi nak buat macam mana kan, as I said before, it may be Allah fate. dah ditentukan. nah tengok ni, there’s daus, baz, kamarul n fadh. owh dalam gambar bawah tu ada mai. *to those yang xde gambar kat sini, jangan sentap, anda sentiasa di hati :p*

IMG_6460-1

watermark template

durh! semenjak dah lama tak post entry pasal personal story ni tetiba rasa lain plak. haha segan :p
tapi seriously dorang ni macam klon geng aku time sekolah dulu. GA16, miss ya! aku rasa pasal tu senang nak masuk dengan dorang ni. kepala lain-lain tapi sama bulu. *ok tolong jangan fikir lucah..haha*

“A cheerful friend is like a sunny day spreading brightness all around”

hahah that’s it! korang memang cool. this what I call ‘family’ *dorang anggap aku family ke tak belakang citer la kan..haha* ni baru cite laki *as aku ade ramai kawan perempuan..=.=” so tak yah nak citer sangat la kan. haha..hopefully this relationship will be long lasting. lagi-lagi bila kitorang akan jadi housemates untuk next sem! cool gila..tak sabar doww…peace yaww (^_^)v

urmm what else to say? banyak sebenarnya tapi buat waktu ni tu je la kot. hehe. see ya, bye!

*miss my old family. nanti aku turun melaka eh :)))

 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails