Friday, September 16, 2011

Sambutan Hari Malaysia 2011

Assalamualaikum :)

Hari ni 16 September, Hari Malaysia. Tahun ni aku excited semangat patriotik berkobar-kobar nak sambut Hari Malaysia pasal ni baru first time dia gabungkan sekali dengan Hari Kemerdekaan. So pagi tadi dengan semangat waja lepas subuh je stret pergi menapak pergi Dataran Merdeka.

waahhh best sangat, semua orang kibar bendera bagai, then paling best boleh jalan tengah-tengah jalan raya pasal jalan tutup ;p Pagi tu beli breakfast kat McD dulu then bungkus bawak dekat Dataran Merdeka tu. Time budak-budak sekolah tengah dok syok menari-nari aku breakfast lah dulu. haha perut dah berkeroncong.

seronok tengok semua bangsa ada berkumpul sama-sama nak sambut Hari Malaysia ni. aaa then dapat tengok Tuanku Permaisuri Agong, Tuanku Nur Zahirah! I adore her very much, queen yang pandai berfesyen :) and luckily jugak cuaca harini tak panas, tak sejuk, tak hujan. kalau hujan lah tadi, tak tau lah aku apa jadinya. huhu.

jealous tengok orang lain dapat topi, stiker kereta, payung, kipas semua, aku dapat bendera je. tulah, melencong pegi McD lagi, melepaslah nak dapat semua tu. hehe. then aku rasa harini hari paling banyak kali aku nyanyi lagu Negaraku kot. hehe. mana taknya, setiap TYT or Sultan yang datang kena nyanyi Negaraku and lagu negeri masing-masing. then time SPB Yang Dipetuan Agong datang pulak adalah dalam 3 kali lagi pulak kena nyanyi lagu Negaraku. haha patriotik tak? teeheee~~

 

 

 

16092011106-1

helikopter ATM & PDRM

 

16092011129-1

kereta berhias Akta Keselamatan apa ntah..hehe

 

16092011130-1

Kementerian Pelajaran Malaysia

 

16092011134-1

yang warna hijau tu eco-car UiTM

 

16092011137-1

1 AZAM

 

 

 

16092011142-1

Terminal Bersepadu Selatan pun ada..

 

16092011144-1

kereta berhias sektor-sektor swasta

 

16092011145-1

suka tengok makcik ni..hehe

 

16092011152-1

kereta siri pahlawan Proton~

 

16092011157-1

errr ni band apa ea? taktau ;p

 

16092011158-1

unit beruniform sekolah

 

16092011165-1

TLDM

 

16092011174-1

Tentera Darat & Tentera Laut

 

16092011180-1

Polis Pelancongan

 

16092011182-1

abang askar gagah perkasa :)

 

16092011187-1

PDRM FRU

gambar banyak lagi sebenarnya, tapi taknaklah upload semua kat sini, macam semak je. huhu. takpe, tunggu part 2 kepada entry ni ya :)

to all Malaysians, HAPPY MALAYSIA DAY!!

2 comments:

miss Fyqa said...

tak berkesempatan pun nak pi sana , alahai.. T___T

Josh said...

tak berkesempatan pun nak pi sana , alahai.. T___T

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails