Thursday, September 22, 2011

samalah kita!

Assalamualaikum semua!

Tadi sambil tengah belek-belek facebook yang makin lama makin pelik tapi semua orang still suka tu, aku terbaca satu status ni. simple dan kelakar tapi makna serious makan dalam hoi bagi orang yang terlibat.

 

LEMBU. Aku makan rumput. tuan makan apa?
LELAKI. Aku makan nasi. kita tak sama.
LEMBU: tuan tidur di mana?
LELAKI. Aku tidur atas tilam. engkau tidur dalam kandang. mana nak sama.


.……………………………………………………………………………………………………


tiba-tiba kedengaran laungan azan....
LEMBU: itu suara apa?
LELAKI: Seruan azan mengajak bersembahyang.
LEMBU: tuan tak sembahyang?
LELAKI: tidak.
LEMBU: sama jelah kita :D

moral of the story: solat lima waktu tu wajib bagi kita, khalifah muka bumi ni :) pesanan untuk diri sendiri jugak yang kadang-kadang lalai asyik solat time waktu nak habis ==”

renung-renungkan dan selamat beramal!

2 comments:

krunch2sa said...

ni kalo ade gak yg x phm2 lg mmg nk kne high5 kat dua2 pipi XD

Cik Comel said...

bijak jugak lembu tu.
peringat untuk diri sendiri jugak.
tq for sharing.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails