Thursday, September 8, 2011

Cukai Prepaid Topup & SIM Pack 6% bermula 15 September

Assalamualaikum.

Okay akhirnya khabar angin pasal cukai perkhidmatan (service tax) ke atas prepaid reload & SIM pack terjawab jugak harini. Mulai 15 September 2011 ni, semua prepaid topup / reload dan SIM pack akan dikenakan cukai perkhidmatan 6% oleh kerajaan. So kiranya kalau topup RM10 tu jadilah RM10.60. Tapi tak tau lah sama ada harga topup tu akan naik 6% or dia akan tolak 6% dari setiap reload kita.

woohh 6% percent banyak la wey. hebat tak hebat. amek sepuluh sen dua ok la jugak. hehe. 60sen tu kalau topup RM10, kalau RM100? RM6 weh kena service tax..pheww~

tapi nak buat macam mana lah kan, benda ni dah lulus dah pun. Maybe kerajaan ada sebab dia buat macam ni. maybe la..hehe. aku tak berani nak ulas banyak-banyak. haha. so siapa taknak rugi 6% tu boleh la topup sebelum 15 September ye! haha.

*memang tak dinafikan Singapore lagi hebat tax dia weh, kononnya kalau kita call orang, orang yang kita call tu pun akan kena caj jugak tau..hebat tak? haha. kalau kat Malaysia buat macam tu jugak, aku tak angkat call orang da la kot agaknya. haha ;p

3 comments:

Hairi Hamid said...

nasib baek jarang topup...so, tak terasa beban pun

miss Fyqa said...

kena berjimat cermat menggunakan hp.. erk?. hehee

krunch2sa said...

gune public fon jimat XD

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails