Saturday, May 7, 2011

when ‘friends’ become ‘family’

*blog takde orang nak baca macam blog aku ni tak update sebulan dua pon xde masalah kan? haha. hoii aku rindu berblogging! okeh, lets start!

Assalamualaikum, hello peeps! Harini tetiba baru macam teringat aku ni ada blog, so ye la nak update la ni. *oke tak lawak. Owh ok, aku taknak cerita apa yang jadi sepanjang aku tak update, which is time tu aku tengah final exam. Weh final exam part 4 la gila! Next sem dah final year! tapi realitinya seriously aku cuak gila pasal sem ni ak rasa macam tough gila, tak tau la kalau budak lain kata senang kan *standard2 aku akan kata susah :p* and and urmmm please pray for me semoga Allah izinkan aku untuk habiskan final year aku ni. Ya Allah pleaseeeee….ok dah taknak bebel pasal akademik panjang-panjang sangat, aku allergic sikit. ok STOP!

oh yeah sem yang lepas seriously macam boring boring and boring bila kawan makan-pegi kelas-mengumpat-kencing-berak pasal majoritinya semua perempuan. mana pergi kawan laki? semua rajin pindah randah sana sini. pegi la pegi. hehh nak bajet ayat sentap pulak la aku ni kan. hahah. eh tak, bukannya aku kata kawan dengan perempuan tak best, BEST dowh! tapi problemnya kalau kawan kau perempuan boleh ke kau pegang, peluk, lempang, penendang, duduk sebilik borak-borak? tak kan? amat terbatas *as aku bukan jantan sosial yang suka suki nak pegang-pegang perempuan ni. haram dowh haraamm! hehh ingat Hollywood?* lagi-lagi pulak budak-budak batch aku ramai jadi NR *yeah aku memang suka menyemak kat kolej..haha*

but luckily bila dah nak dekat akhir-akhir sem tu Allah tunjukkan aku yang there’s still have boys alive in Kuala Pilah. owh maaannn like seriously this is Allah fate. kalau ikutkan memang macam takde alasan kukuh pun untuk aku boleh rapat gila dengan dorang. nak kata sama batch, technically dorang semua tu are my juniors, beza dua batch kot! roommates? tak. housemates? tak. coursemate? pun tak. urmm paling-paling pon maybe I can say blockmate? haha. pasal dorang ni sume sama blok kolej dengan aku.haha. aku rasa that’s why ramai budak batch aku macam heran macam mana aku boleh rapat dengan dorang. haha.. tapi nak buat macam mana kan, as I said before, it may be Allah fate. dah ditentukan. nah tengok ni, there’s daus, baz, kamarul n fadh. owh dalam gambar bawah tu ada mai. *to those yang xde gambar kat sini, jangan sentap, anda sentiasa di hati :p*

IMG_6460-1

watermark template

durh! semenjak dah lama tak post entry pasal personal story ni tetiba rasa lain plak. haha segan :p
tapi seriously dorang ni macam klon geng aku time sekolah dulu. GA16, miss ya! aku rasa pasal tu senang nak masuk dengan dorang ni. kepala lain-lain tapi sama bulu. *ok tolong jangan fikir lucah..haha*

“A cheerful friend is like a sunny day spreading brightness all around”

hahah that’s it! korang memang cool. this what I call ‘family’ *dorang anggap aku family ke tak belakang citer la kan..haha* ni baru cite laki *as aku ade ramai kawan perempuan..=.=” so tak yah nak citer sangat la kan. haha..hopefully this relationship will be long lasting. lagi-lagi bila kitorang akan jadi housemates untuk next sem! cool gila..tak sabar doww…peace yaww (^_^)v

urmm what else to say? banyak sebenarnya tapi buat waktu ni tu je la kot. hehe. see ya, bye!

*miss my old family. nanti aku turun melaka eh :)))

 

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails