Saturday, April 9, 2011

feeling macam kat padang lalang Australia di Broga Hill!

Assalamualaikum. Seriously malas nak menaip, otak stuck tengah fikir jadual final exam aku yang agak good good..no gap for four papers! Instrumental Analysis, Microbial Physiology, Virology & Economy sekaligus sederet takde gap langsung oke. owh lupa, takpe la, aku kan memang pandai. ahaha. dah hiraukan semua tu kejap.

so awal-awal nak bagitau ni cerita basi. dah seminggu dah basi. haha. tapi nak cerita jugak pasal program kelab aku yang last sebelum final nih, Eksplorasi Alam Khazanah Negara Siri 3: Broga Hill. aah, memang kelab ni rajin buat program pelik pelik. Takde lagi aku pernah dengar lawatan 40 orang naik bas pergi Broga Hill. and the most interesting thing is bertolak pergi sana pukul 3 pagi! oohaiii..haha..sebabnya? haha, pasal nak experience panjat bukit pagi-pagi buta and nak tengok sunrise! Indahnya ciptaan Allah..

dengan berpandukan GPS aku yang tak berapa nak GPS tu (guna isteri aku), sampai la jugak kat broga tu lebih kurang sejam lagi sebelum subuh (korang kira la sendiri pukul berapa kitorang sampai..ehe). okay now let the pictures tell us the story!

1

nampak tu, gelap gelita lagi beb! sejuuukk pulak tuh..

2

separuh kanak-kanak ribena yang berjaya sampai ke puncak!

3 

oh yeah its Broga Hill!

lepas penat-lelah-peluh-masam kitorang pergi berendam kat Sungai Tekala, dan ya, kena bayar sehengget. aih mandi tak guna paip pun still kena bayar tau sekarang ni. well, money is not everything, but everything need money kan? nasib baik sungai dia best. lagi best pasal ada kanak-kanak yang cukup sporting ni! love them :)

4

lepas lega berendam dalam air, masuk bas and semua zzzzzz….yeah including me. hahaha. terima kasih kepada kanak-kanak yang rajin pulak snap gambar aku tido. heh ‘terima kasih’ sangat. haha. then bila bangun je sedar-sedar dah ada kat Ulu Bendul. damn, kejap je dah sampai Kuala Pilah balik. makan-makan jap then pergi singgah tepi jalan Terachi untuk melantak durian. oww mann, lama dah mengidam kot! haha.

5 

hasilnya, RM180 burn. owh lupa nak bagitau kami makan durian 100% ditanggung kelab. abang jual durian tu pakat main tetak je durian tu banyak-banyak sedar-sedar dia cas 180 da. pandai marketing strategy abang durian ni. haha. nasib baik semua sedap. (sebijik je pahit..yucks!)

lastly, terima kasih sangat-sangat untuk semua kanak-kanak serta remaja muda mudi yang sudi ikut trip ni. korang rock! ahaha..new way to bind up the bonds. hope the bonds will last forever! aku assume semua puas la ye dengan trip ni. *korang bayar soploh hengget je kot..haha…

ok then, bye! wassalam Open-mouthed smile

*all pictures by coutersy of Mista Firdaus Ahmad.
p/s: saya mau DSLR!

2 comments:

Marie Iessa said...

bukan aku mkan pon durian tu DOW...xD

Dee said...

hahahaaaa..i looiiikkkeeeee... =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails