Friday, March 4, 2011

cinta arjuna, pun boleh

assalamualaikum. ntah kenapa, lepas aku dengar lagu Cinta Arjuna time persembahan Malam Ekspresi Siswa kat kampus aku last week, lagu tu jadi melekat pulak kat aku. ceh =.=”. kesian Farid tuh nyanyi bukan main feeling tapi tak menag. haih. skali sekala syok kat lagu sopan lagi perlahan ni takpe kot. kan? siriyes siriyes, macam tak sah kot kalau sehari tak dengar lagu ni. *oke, tp takde la mengalahkan macam zikir dengan selawat kan..* bajet aku orang dalam lagu ni ke? heh perasan, lirik dia ‘puteriku’, aku ni putera kot..heheh..

aku sendiri pon tak tau ni lagu lama ke, baru ke, aku tau dia sedap dan menenangkan minda. pheww~

dah jom layan sama-sama..aku paksa ni. haha..

 

Cinta Arjuna – Aliff Aziz

Kupeluk indah manisnya cinta,
Semuanya terasa indah,
Bagai di alam cerita cinta,
Hadir bahagia selama-lama

Katamu kekasih yang sedang kita alami,
Takkan kekal ’tuk selamanya
Mengapa kekasih,
Tiada kau percaya,
Kebenaran cerita kita
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri

Katamu kekasih yang sedang kita alami,
Takkan kekal ’tuk selamanya
Mengapa kekasih,
Tiada kau percaya,
Kebenaran cerita kita
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri

Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri
Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan,
Selamilah pada kejujuranku
Jadikanku arjuna,
Arjuna dihatimu,
Percayalah oh puteri
Ooooh… Percayalah bidadari…..

Cinta Arjuna ni sebenarnya diambil daripada lagu berbahasa Mandarin, Tong Hua (betol ke tak ntah aku eja tu). nak dengar korang taip jela kat youtube tu eh =)

bye2 wassalam!

5 comments:

Ayuni said...

mendalam maksudnye....

asyfiqaz said...

best kan? hehe

chip said...

sgt suke lgu ni..lagu ni dh lame dh..

hamizahamidon said...

Farid eh name dia ?
wahhh .dia patut menang -_-'

wawa said...

farid? dia patut nyanyi lagu sayang2.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails