Sunday, March 20, 2011

all the way from Shah Alam to Kuala Pilah

Assalamualaikum, hello peeps! hah kan dah kata, kalau nafsu blogging aku dah naik, mula la kalau boleh macam spoloh minit sekali nak update blog. oke tipu..haha. aku memang suka post entry pagi-pagi buta camni, bajet dapat idea feel lebih la kan. sambil dengar bunyi dengkuran manusia-manusia yang enak diulit mimpi basah. oke minta maaf. haha. kadang-kadang aku rasa aku ni macam orang kene insomnia pun ada, tapi masalahnya orang yang kene insomnia bukannya saja-saja taknak tidur malam tapi memang susah nak tidur malam. perit tau! so aku cadang orang yang menghidap insomnia, sila buat blog then post entry pagi-pagi buta macam aku ni ha. nanti time on the way nak post entry tu mesti dah tertido pasal ketandussan idea.
*huh meraban ape aku ni? nampak tak ketandusan idea di situ? haha

jap jap jap..nak bagitau lagi ni. semua semua sila tengok screen capture kat bawah ni..

Capture

see? nampak tak? Dato’ VC pun sama-sama amek port online pepagi camni. so moral of the story, sila lah online sampai awal pagi, then mungkin boleh terus qiamullail ke kan? hurmm ade jugak faedah..bagus bagus ^_^

oh ya, kalau anda student UiTM Negeri Sembilan, sila angkat tangan siapa yang balik minggu ni? ya anda rugi pasal dah terlepas untuk tengok Konvoi Motorsikal sempena Kempen Keselamatan Jalan Raya anjuran Unit Non-Resident UiTM Shah Alam. terlepas lah anda untuk tengok abang-abang gagah, akak-akak cun yang berkonvoi naik motorsikal dari UiTM Shah Alam ke UiTM Negeri Sembilan. abang-abang polis daripada Bukit Aman pun ada tau. oh nak bagitau UiTM Negeri Sembilan is the first stop untuk konvoi ni ye. then baru dorang gerak ke UiTM Melaka. rajin dorang ni berkonvoi tinggalkan assignment, lab report, presentation semua demi berkempen untuk keselamatn jalan raya. kalau korang sanggup? haha..selagi tak kata “kupon aktiviti disediakan” memang masing-masing la tak nak turun kan? haih mentaliti masing-masing..huhu

1

2

3

dan sila tabik spring kat akak-akak (or maybe adik =p) yang semangat berkonvoi pakai skuter masing-masing. ye sila paham-paham la kan jalan nak masuk UiTM Negeri Sembilan ni macam mana kan..mau tak semput skuter tu? heheh.

mesti korang tanya-tanya kan kenapa aku menyemak dekat konvoi ni? haha. laa kami kami ni yang JPK (Jawatankuasa Perwakilan Kolej) kena jadi usher untuk VIP and peserta konvoi ni. ok usher je..makan je lebih..haha.

5

ni antara JPK yang sempat bergambar time tengah buat kerja =p

okay setakat tu je dulu ea. see ya! wassalam..

*all pictures are from courtesy of Mista Firdaus Ahmad (pasal tu la gambar dia takde..haha..lumrah photographer).

2 comments:

Fara VavaVoom said...

wah wah wah :) sy ade ! sy dpt tengok abg2 kacak berpakaian kekuningan sekalian .. huhu^^ ini konvoi kali kedue singgah kt uitm pilah ni . amacam jalan ? harap xde yg terrrrrlanggar 'periuk api' yg bersepah tuh^^

hamizahamidon said...

macam model erkkk dah posing atas meja tuh
-.-"
*rujuk gambar diatas

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails