Tuesday, February 8, 2011

Jom membuncit di Cameron Highlands

assalamualaikum. haha aku ni dah macam duta Cameron Highlands la pulak asyik dok cerita pasal Cameron jek. haha. oh ya, tapi kali ni aku taknak citer pasal tempat-tempat kat sini, tapi nak cerita pasal makanan jek. sape lapar? jom layan. kepada yang tengah puasa sunat, nazar or ganti, sila baca entri ni lepas berbuka nanti kalau takut terliur. haha. ok main-main je.

008

okay kalau dah nama pun cameron Highlands so strawberi tu adalah wajib. haha. yang ni semua kitorang makan kat Big Red Strawberry Farm. segala makanan berasaskan strawberi ada. yang kat atas ni Strawberry Tart, Stawberry Yogurt with Honey, Strawberry Sundae dan Fresh Strawberry Milkshake with Yogurt. semua murah-murah je. yela, fresh kot.

009

urmm yang ni aku punya, Strawberry Yogurt with Honey. sedap weh! tapi strawberi dia banyak sangat, tak terhabis aku..

010

ni pulak fresh strawberry. pergi je mana-mana korang mesti jumpa orang jual nih. bezanya ada yang mahal dan murah je. orang kata kalau makan strawberry fresh ni manis, tapi kalau dah bawak balik rumah jadi masam sikit.

011

ni pulak sarang lebah. pergh serious manis giler. tapi manis madu lebah takpe kan..bak kata uncle yang jual madu ni “manis baik untuk kesihatan takpe maa..”. hehe..ni pon sedap jugak, tapi kalau banyak-banyak muak pulak.

012

ni la sarang lebahnya..nanti uncle tu potong slice by slice macam kek then jual.

013

Strawberry Ice Cream Stick! ala, yang ni sama jela macam ais krim Malaysia or ais krim pop yang 20 sen tu tapi yang ni special sikit pasal dalam tuh dia tak guna kordial, tapi 100% strawberi yang diblender then campur dengan gula. dalam tuh boleh rasa biji-biji strawberi tuh.

014

yang ni pulak yang kononnya makanan kegemaran Siti Nurhaliza tuh, strawberi coklat. kat Cameron ni murah je kot, de yang sebatang 2 hengget, ada 3 lima ringgit. Ramai yang jual strawberi coklat ni so kena la pilih elok-elok ea pasal ada yang rasa coklat dia tak sedap pasal dah campur dengan tepung =(

015

yeaa..ni paling best tak hengat dunia ni..cendawan goreng, udang goreng, kimcham goreng, sotong goreng and ketam goreng. perghh! banyak duit aku habis kat sini jek..haha. aku ni pantang sikit tengok benda-benda celup tepung nih, excited nak makan. haha. okay akhirnya Cameron Highlands ada makanan lain selain sayur mayur tuh. hehe. benda goreng-goreng ni korang boleh beli dekat Pasar Malam Brinchang atau kat Pasar Kea Farm pun ada.

okay, meleleh air liur? haha..jangan jangan..tak senonoh nanti rupa. haha. aku ni pon hampir meleleh air liur bila teringat kat makanan-makanan nih. hehe. hah, kat sana dah mencekik tak hengat dunia so sekarang time untuk kawal balik. hehe. kalau tak boroi la nanti. eh tapi dengar-dengar sekarang ni sesetengah perempuan suka orang chubby-chubby..ye ke? haha..taste masing-masing la ye, aku tak nak kacau..

orite bubye! wassalam~

5 comments:

baincardin said...

adeiii!!!! terus kelaparan dibuatnya! ^_^'

monalea said...

strawberi cicah coklat...sedap....

asyfiqaz said...

@baincardin
sabar..sabar..kuatkan iman..haha

asyfiqaz said...

@monalea
sedap! tapi kena pandai pilih coklat yang best =)

kiwi said...

wow, nice pict!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails