Tuesday, January 4, 2011

small effort for a big change | green website

assalamualaiklum readers! Amacam harini? best tak? yeay, aku nak kata arini best pasal aku suka jadual kelas aku untuk sem ni yang ‘longgar-longgar’ gitu..heheh. so harini kira dah sempat qada’ habis la semua waktu-waktu tidur aku time MDS and pendaftaran kolej semalam. cehh~

okay kali ni aku nak bagitau korang korang korang semua yang blog aku ni sekarang adalah ‘Green Website’. yeah! tak percaya? korang biarkan blog ni dalam lebih kurang seminit jap, then korang akan nampak screen blog ni akan ala-ala dalam standby mode (black screen). cool kan? haha..suka hati korang la nak kata cool ke tak pasal bagi aku benda-benda ala selamatkan alam ni semuanya cool! heheh. well, dulu time aku pegi blogwalking and bukak certain website, heran jugak aku macam mana dorang letak benda ni. so korang bila nak pasang benda alah ni? ala, kalau pasang iklan nuffnang pandai, takkan pasang benda ni tak tau kot kan..heheh..

energy savingnanti screen jadi macam ni la =)

sapa nak pasang OnlineLeaf ni, pegi klik kat website dorang kat SINI.

spread-the-leaf 2_thumb[44]

meh aku nak story mory sikit pasal benda yang tak seberapa ni. fungsinye tak seberapa pun, tapi kalau ramai-ramai buat, so dia akan effect la jugak one day nanti..pandangan aku la..haha..pasal sekarang ni, bila kita surf internet, screen kita ni guna banyak energy so kalau letak benda ni nanti screen kita akan turn to standby mode so kuranglah sikit energy yang digunakan untuk screen..ok cool tak? hahaha.

ntahla aku ni, manusia hijau sikit kot (bukan The Hulk yea..hehe). pasal bila dengar benda-benda pasal pemuliharaan dan pemuliharaan alam ni aku macam excited sikit walaupun Geografi aku time PMR dulu dapat B. contohnya macam guna kertas A4 dari ladang pokok sendiri (means bukan dari hutan), bawak beg sendiri pergi shopping, guna public transport (kat area KL and Selangor je la..kalau kat kampung tang mana nak cukup public transport weh!) and suka suka marah adik-adik aku kalau dorang buang sampah tepi jalan time naik kereta. heheh. pada aku bila kita buat benda-benda kecik ni, kita kira macam dah contribute sikit la untuk pemeliharaan alam kita ni.

so sapa jenis-jenis hijau macam aku? (eh, pelik je ayat ni? haha). bersama-samalah kita layan GREEN dari susah payah layan BLUE. isy isy isy… okay jumpa lagi! wassalam =)

7 comments:

hamizahamidon said...

coolieo !

HonEyBuNNy said...

peace one green...ehheheh....tenag ja ijau...warna alam...;-)

miss Fyqa said...

hijau melambangkan kedamaian.

hehe :)

asyfiqaz said...

@hamizahamidon
yeah memang cool! heheh

asyfiqaz said...

@HonEyBuNNy
wah, peace one green gitu..heheh

asyfiqaz said...

@miss Fyqa
yeah bak kata kak ila hijau warna alam =)

Pete said...

@ HonEyBuNNy wah, peace one green gitu..heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails