Saturday, January 8, 2011

CAMPAIGN | Love Live Life Green : Earth, We Care!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua! ya, kali ni blog thepotpetking nak berkempen lagi. Selepas kejayaan kempen ‘Cover Your Aurat Campaign | Show Your Support’ anjuran blog thepotpetking (aku rasa kempen ni agak berjaya) pada bulan Disember 2010 yang lalu dengan jumlah  sebanyak lebih kurang 117 supporters or tukang kempen (tak termasuk yang tak bagi backlink), aku rasa kaedah berkempen melalui blogging ni adalah salah satu cara yang bagus untuk kita sampaikan sesuatu mesej kepada orang ramai dengan pantas. Siapa setuju? ok kalau setuju jom ramai-ramai support kempen ni pulak!

okay, kempen ‘Love Live Life Green: Earth, Yes We Care’ ini adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran kita terhadap alam semulajadi dan cara hidup ‘hijau’ (Green Lifestyle). well, seperti yang kita tau, alam semulajadi ni mestilah dipelihara oleh semua pasal kita kongsi bumi ni sama-sama so kita kenalah play our own role to conserve our nature. jadi harap-harapnya kita sebagai blogger ni dapat ramai-ramai spread the word, promotekan this campaign, play our role to promote the ‘Green Lifestyle’ among bloggers.

eh terskema pulak aku ni..hehe..okay, ni antara benda-benda yang kita boleh buat untuk selamatkan alam kita :

1. Bawak shopping bag sendiri time pergi shopping. kurangkan penggunaan plastik!

2. Jangan charge handphone or other electrical device lebih dari hadnya. lepas charge tu jangan lupa cabut plug.

3. Support kempen ni dan beri kesedaran kepada yang lain! yeay!

love live life green

okay, so how to support this campaign? macam ni yer…

 

1. Buat satu entri baru yang bertajuk : ‘Love Live Life Green: Earth, Yes We Care’

2. Letakkan banner di atas dalam entri anda dan linkkan ke entri ni semula.

3. Ekspresikan diri anda mengenai Green Lifestyle. tak kisah la bagi pandangan ke, buat gambar macam banner kat atas ni ke, bagi tips ke cerita ke or apa-apa ikut kekreatifan anda!

4. Letakkan link entri anda mengenai kempen ini di ruangan komen entri ini.

5. Kalau boleh tagkan 3 kawan anda untuk menyokong kempen ini. The more the merrier.

 

so apa tunggu lagi? jom ramai-ramai meriahkan kempen ‘Love Live Life Green: Earth, Yes We Care’  ni! sampaikanlah walau sepatah ayat! Benda senang je ni. Let’s play our role as a blogger to conserve our beloved nature. Bloggers rocks!

p/s: hope still ramai yang fikirkan tentang alam semulajadi ni =)

 

24 comments:

_luVy*dUcky_ said...

t cipa wt k??skrg nga bz..hehheh!tq yup!:)

||aLeaSaRa|| said...

slm mlm jln pelan..pelan..gelap ni he3...ok2..insya Allah kite cuba ye..nice segmen suka..suka.Tq sudi sggh.

sekamar rindu said...

salam...

satu kempen yg baik..untuk memelihara alam sekitar kita..

**follow ur blog....***246

HonEyBuNNy said...

tq...;-) insya allah akan d buat..but perlukan masa.....kena ada idea dlu...;-)

Fakhriah Anuar said...

dh buat dah! :))

http://fakhriahanuar.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

rasanya lg seronok kalau wat kempen ni kt kampus. cdgkan kt mpp yaw! :P

Farah Hanim said...

nak join jugakk :D
nanti farah join,insyaAllah :)

azrinrahim said...

incya-Allah ayie akan join...

EEFFAH said...

syukran ats jemputan =)

http://peekingdafuture.blogspot.com/2011/01/hijau.html

hasrul hassan said...

Salam .. ok dah .. saya dah wat dah. Mekasih sebab jemput yer.

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu gd mng!dah buat mengah tak hlg lagi ni tlg slmtkan bumi.

http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/01/kempen-love-live-life-green-earth-yes.html

Ayuni said...

http://ladygreen3011-ayuni.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

chacha said...

aumcakkk!!
tengs sbb jemput...
chacha join kempen baguih nie...

http://chacha89.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

TQVM ^_^

Lieya said...

ok..join sudah..

http://lieyacute.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

Alisya said...

salam..alisya sudah join..

http://wardahalisya.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Salam Sebuah persahabatan....
Terima kasih atas kembara ziarah maya”

Yuupppp kamiii sokong sebulat suara....

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ said...

let's save our planet..

http://simplecutebeautiful.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

miss Fyqa said...

miss Fyqa dah join

http://hitammanispunyablog.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

Miecyber said...

Nice campaign...

I like it...

Jepun Vs Melayu

_luVy*dUcky_ said...

da wt da..

http://nurfazilaharsat.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

erm..cipa nk tnyla..
cnne nk wt yg save energy cm kt blog awk tu ek??

MarY_z said...

supporting your campaign!

http://maryamzainal.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

CIK IMAKASIHDANI said...

sudah support ;p heheh

zanox said...

salam,
i've supported your campaign. Pls visit http://iniblogsukasuki.blogspot.com/2011/01/campaign-love-live-life-green-earth-yes.html

Thanks! :)

Atia Qistina said...

http://atiaqistina.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html


=)

aiz-DIN said...

Maaf lamabt join...
pe2 pon thanks for invite..
jom gempakkan kempen nie...

nie dy post saya:
http://aiz-dinbereh.blogspot.com/2011/01/love-live-life-green-earth-yes-we-care.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails