Saturday, July 31, 2010

a day of appreciation

Time intake baru Sesi Disember 2009 - April 2010 yang lepas, ak jadi Pembantu Mahasiswa (PM) untuk Minggu Mesra Siswa (MMS)..memang best sangat-sangatlah..well, first time kot jadi PM! and jadi antara orang yang pertama menyambut pelajar-pelajar baru =)
siapa tak suka kan? hehehe....

Time intake Julai - November 2010 ni pulak, sekali lagi ak berkhidmat untuk menyambut bebudak baru ni..tapi apa bezanya ek? haaa..firstly yang paling ketara, Minggu MESRA Siswa telah menjadi Minggu DESTINI Siswa (MDS)..ya..gempak jugak nama tu kot..hahaha...dan ak bukanlah datang di atas tiket PM lagi, tapi Sukarelawan PM..hehehe..

but amat amat alhamdulillah la pasal walaupun ak tak berapa nak kenal and cam PM-PM intake baru ni (pasal ramai PM lama dah tak jadi PM), tapi dorang kenal ak la! kih3..sorry sangat kat sape-sape yang ak dok borak dengan dia macam 10 tahun dah kenal, tapi padahal tak tau nama pun..hihihi..ak ni memang lemah sikit nak hafal-hafal nama orang..=p

and semalam, for the first time in UiTM Negeri Sembilan, dengan usaha cekal Miss Aishah and semua-semua PM yang terlibat, satu majlis untuk PM telah diadakan..
MAJLIS PENGHARGAAN PM MDS UiTM NEGERI SEMBILAN
Sesi Julai - November 2010....
tenkiu2 love you all..hahaha..and thanks PK yang luluskan proposal majlis ni..huhu..
makanan pun sedap..erkk..makan free la katakan..hehehe =)





then tepat pukul 12 tengah malam, eh tak, 12.30 tengah malam....SMF telah menyambut birthdaynya yang ke dot dot dot..heheh..
jangan salah paham, SMF bukan Sekretariat Mahasiswa Fakulti yer, tapi Syed Mohamad Firdaus..hahaha...





apa-apapun rasanya birthday ni special giler pasal rasanya ni la first time student buat bithday celebration dekat PTAR (library) sampai pukul 1 pagi siap ada Ketua Pustakawan skali..kih3
yela, baru lepas meeting la katakan..ouh, meeting kami sampai pukul 1.00 pagi..pun first time jugak! hehehe...

by the way, last night is the best ever, PEERs terbaek la selesai konflik dengan muka tersenyum..hahaha..

kesimpulannya, hargailah orang jika anda ingin orang menghargai anda =)

Friday, July 30, 2010

the only...pilah...

uwekkk~~uwekkk~uwekk~~
pergh tak senonoh la pulak kan tetibe je nak muntah bagai..hahaha...
tapi...tapi..tapi...memang minggu ni MINGGU MUNTAH SEDUNIA pun..huhh~bukannya muntah pasal sakit, tapi ni muntah ke tahap muntah warna pelangi punya pasal banyak banyak banyak kerja and banyak banyak banyak program! wah!
and pasal tu la jugak tak sompek den nak meraban kat sini..huwawawa~~bukanlah kata aku ni busy 24 hours kan..takat-takat fesbuk tuh sempat jek..hahaha...
yela, kerja-kerja aku pun semua guna laptop jek so sempat jek lencong-lencong g fesbuk tu jap..sihir ape ntah si Mark Zuckenberg tuh guna sampai berjuta-juta orang kat dunia ni addicted giler dengan Facebook dia tuh..(termasuklah ak tu..hahaha)

sekarang ni kerja dah kurang sikit kot..kot la..kot maknanya tak pasti yer..hehe..
tinggal nak design tag, pamphlet and buku program jek..
aih? dah rasa macam bukan DIPLOMA IN MICROBIOLOGY kan?
time lab bukan buat betul-betul pun..merosakkan culture adalah..kah3
*but i'm great in observing microorganisms ok! (tapi staining orang lain buat laa..ha3)*
tapi kalau time design-design meraban ni, semangat la pulak ak nih..fokus kat benda tuh mengalahkan buat assignment! hehe..
pernah je ada orang tanya, "awak ni budak CS ke?"
and ada pulak yang persoalkan, "kenapa Naufal tak amek AD?"

*CS : Computer Science
*AD : Art and Design


hahahah..apa-apa je la..yang penting sekarang ni ak budak microb..wakaka..
takdenye CS ke, AD ke...walaupun cita-cita nak amek TESL..haha..
dulu dapat TESL ko tak pergi lak pulak kan?? hmm..sengal Afiq Naufal...
so kalau nak tengok pebenda la ak designnyer, sila-silalah ke :
MINGGU MESRA PTAR UiTM NEGERI SEMBILAN 2010 yer..
3 hingga 6 Ogos 2010 yer..datanglah penuhkan PTAR Cik Fara tu..
hehehe..kalau nampak banner, bunting, poster, tag, buku program and pamphlet, haa, tu la bendanya..hehehe..and kalau dapat notepad free tu, ya, yang tu lah yang saya buat sampai muntah pelangi tuh..=p

tak lah, takde maknenye ak nak meriak..nak show hasil kerja je..hahaha..
hah, bosan kan takde gambar? yeye, ni kat bawah ni ada gambar ni..hehe..only in pilah okeh! hahaha...




see? ni la satu-satunya terminal bas yang guna bahasa 'ibunda'..wakaka..apo kono ea jang? hahaha...





ya, ni gambar dalam teksi..kat UiTM Kuala Pilah ni kalau hari Juamaat sampai Ahad, korang boleh rasa macam duduk kat New York pasal jalan-jalan kat sini akan penuuuhhh dengan teksi-teksi bajet hot..heheh..tengok gambar uncle sebelah patung kucing tuh..haaa..tu antara driver 'hot' dalam kalangan bebudak UiTM ni..haha..selain Pak Cik Din, Pak Cik Razali and Pak Cik Othman..hahaha..dah memang dorang jela driver teksi kat Pilah ni..asal kol teksi je, muka-muka ni la yang akan sampai..hehehe...





yippie! tengok tengok tengok..kalau UiTM Melaka bajet hot de tasik, UIA pon sama nak gak hot de tasik, UiTM Negeri Sembilan de benda kat atas ni aww..pemende tuh? yeah..kami ada kolam jugak tau..paya maa~ original punya..hahaha..belakang blok boleh buat jungle trekking and jalan lagi sikit boleh mandi jeram..hihi~ only in pilah taw..kampus laen mana ada?? ngeh3...

hebat tak pilah? tertarik? ya, jangan pindah sini pasal budak UiTM pun tak jumpa rumah sewa nak duduk sini..so tak yah pindah sini yer..bye bye =)
hahaha...

Monday, July 19, 2010

ada orang sambut birthday harini =)

happy birthday to you..
makan ubi kayu,
minum susu lembu,
happy birthday to you! yeaaaaaayyy....

sekalung ucapan HAPPY BIRTHDAY to cik Nurul Ezzah Adnan!
suka r tuh! haha..semoga murah rezeki, panjang umur and berjaya dunia dan akhirat..
amiiinnnn....
huhh~bosan..asal birthday je orang akan ucap macam ni kan?
nak wat camne an, dah tu la doa paling sesuai untuk birthday kot..hehe~the best thing is, cik ezzah yang mengidam bear besau ni dapat benda yang disebut-sebutnya time malam birthday dia..hehehe..
thanks a lot to mai, mira and semua-semua housmate ezzah yang tolong2 menyeprise (suprise) kan dak neh..wakaka..



the birthday girl!


nak jugak tangkap gambar dgn besday girl =)


adoii..berebut pulak mai dgn eza ni..haha


tengok bear itu! yeay! tu je la yang termampu..hoho..
terima kasih kepada yang sudi pakat-pakat dengan ak..hehe..
urmmm..bila ak beli? kat mana beli? macam mana beli?
hahaha..tu belakang kira maa..secret recipe..kih2..
tu bear boot sale jek..eden mana mampu nak memahal-mahal..ehek =p
last skali, HAPPY BIRTHDAY once again!

p/s: ramai pulak yang sambut birthday Julai nih..huhh~

Sunday, July 18, 2010

Setitis Ilmu Selaut Kasih SK Ampang Tinggi

alhamdulillah..semalam semua fasilitator and management Badan PEERs Kaunselor UiTM Negeri Sembilan (Peers) telah berjaya menganjurkan Program Setitis Ilmu Selaut Kasih di SK Ampang Tinggi (SKAT)..yeah, memang happy giler semalam, yela kan, ak ni an memang suka melayan budak-budak neh..dan ak bersyukur walaupun ak science student, ak still dapat involvekan diri dalam dunia fasilitator ni..rasa lucky gilerr..

last sem dapat adik-adik sekolah menengah dari SMK Juasseh, sekarang ni pulak dapat adik-adik sekolah rendah pulak..ooo..memang betul laa..cara nak jadi fasi untuk sekolah rendah and menengah memang amat-amat berbeza..kanak-kanak ni lebih hyper..haha..tapi kan, nasib baik ak dapat conduct mass dengan baik..semua ikut cakap..senang citer ak suka la student-student kat sini! baik-baik semua..yela, motto sekolah pun dah 'Sekolah Kita Antara Terbilang' an..mestilah buat perangai senonoh kan? hihi..



fasi with students =)



ni la group POCOYO!


tgk tu..semangat nak menandukkan ak..haha



thanks to semua group Pocoyo : Faisal, Syahmi, Fatin, Nadia, Suhaili, Dalilah, Afiqah and Mashitah..
sayang Faisal lebih pasal dia panggil ak Cikgu Naufal..haha..lain-lain pun sayang jugak..hehehe..then to all SKAT primary 6 student, good luck in your UPSR!then bangga jap pasal banner yang ak design akan digantung kat bangunan sekolah tu sampai UPSR nanti! memang sayanglah SK Ampang Tinggi!
hurmm..next program anak yatim pulak..hope tak cancel!



cak! dari design dah jadi banner!


tengok autograf ak yg kale biru hujung skali tu..hehe..

Saturday, July 17, 2010

time for the 'duran duran'..

hurmm semalam ak jadi fasi untuk Program Setitis Selaut Kasih di SK Ampang Tinggi...
ouh, such a wonderful moments ak dapat time kat sekolah tu..yang paling best, budak group ak panggil ak 'Cikgu Naufal'...tetiba ak terfikir pulak, "ya Allah..betapa indahnya kalau ak jadi cikgu kan?"..tapi xpela, ak kena teruskan dulu pengajian ak ni..haha.. memang ak tak rasa rugi giler r time sem lepas Cik Fara sumbat ak masuk PEERs..tenkiu tenkiu so much!
tapi..untuk entry ni ak tak mau citer dulu pasal program tuh..sabar..pasal petang semalam de sundal mana ntah spoilkan mood ak..cet! orang tengah penat-penat kau nak 'bergurau' tak kena tempat lak an? ok lantak kau...

so pasal fasi masing-masing penat, and tetiba masing-masing jugak lepas program de macam-macam perkara belenggu otak, so aku, ezzah, mai, syaza n mira yang tengah mengidam durian nih pun stret chow pergi Pilah Street lepas post mortem..hahaha..durian memanggil tuh...kih3..biasalah an, bila tension tambah tambah lak dengan penat, nak buat apa lagi kan? MAKAN r!!!
hamek kau..kami makan satay banyak-banyak...then pastuh pulun DURIAN banyak-banyak..
muahahahaha...sekurang-kuraangnya dapat la gak lepas kempunan nak durian and satay..and lupakan kan kejap benda-benda ngek yang terjadi..wakaka...






at the end of the day, balik pukul 9.30 malam..hahahaha...perut kenyang hati senang...
tapi harini lak de LPPKP tuh..haih..malas..
LATIHAN PROGRAM PEMBANGUNAN DAN KEPIMPINAN PELAJAR...
cepat-cepatlah modul ni habis..bosan sudaaaa...hahaha..
okeh2, da nak siap-siap pergin modul dah ni..nak siap-siap..bye!

Tuesday, July 13, 2010

menerjah ke melang!

haaa..sapa mau tau macam mana itu rupa UiTM Melang? haha..ini dia..
first time kot pergi..yela, ak ni je dok kolej, yang lelain sume kat sini la! see? memang agak aman..tapi kesian bilik dowang r..erkk..no comment..hahaha..yang penting cafe dia aircond and makanan sedap gilerr plus murah! tu jela kot yang ak suka kat melang neh..hehe.
nah, tengok gambar sket neh...


bangunan pentadbiran kot..(skrg da xgne da..)


~kafeteria~


ni dalam cafe..kecik jek..siap kene bukak kasut lagi..nyaman r..


p/s: okeyh mau tido..tapi sebelum nak tido gedik-gedik jugak nak post entry..hahaha =p

banner and file cover completed!

tadaaa! yeay akhirnya segala design mendesign banner untuk program turun sekolah sabtu ni dah siap! hihi...ni dia...kerja last minute =p



ni backdrop dewan...


banner yang ni nanti budak2 tuh akan sign kt ruang2 kosong tuh..


ni cover file!


semoga Program Setitis lmu Selaut Kasih ni akan berjalan dengan selancar-lancarnya!

road to sk ampang tinggi..

yuhuuu...riang ria hati ak harinie bila dapat jejak kaki kat sekolah balik..sekolah rendah pulak tuh! hahaha..
tapi kan, bukan mendaftar la yer..kot yer pun ak pendek an..eh eh bukan pendek, rendah..=p
sebenarnya tadi pergi sekolah Ampang Tinggi ni pasal nak jumpa kaunselor sekolah tuh..yela, actually hari sabtu ni, Badan PEER Kaunselor or name pendeknye PEERs de program kat situ..
nama program nak gempak : SETITIS ILMU SELAUT KASIH..
hahaha..maknanya kita bagi ilmu kat budak-budak tu setitis suda la kot..kih3
so amatlah seronok..amat amat sangat..dan teramat-amat excited..hahaha
walaupun sem lepas dah pernah conduct Kem Kepimpinan SMK Juasseh, tapi yang ni sekolah rendah pulak kan..lain caranya tuu..hehehe...


selamat datang! terima kasih =)


SK Ampang Tinggi


alhamdulillah..sekolah ni cantik! suka suka!
student pun baik! first impression yang bagus! haha..
"assalamualaikum bang", "assalamualaikum bang"..cewah..lame kot tak rase camtuh!
dah tuh ramah-ramah pulak lah budak-budak kat sini..haih..naufal..camne la eh nak handle hari sabtu ni..wakaka..


see? belom program lagi budak da swoh amek gamba..haha


jadinya...wish all the best untuk PEERs untuk program kali ni yer!
*adik-adik! i'm coming!! haha..da coming pon petang tadi kan? hihi*

wifi wifi wifi!

oh yeah!
uitm kuala pilah akan ber'wifi' sepenuhnya! *kott..haha*
sekarang pun memang ada wifi da pon..tak lembab..amat lajuuuu..
tapi masalahnya...coverage tak luas..sedih..sedih..haha..
kalau kat kolej tuh, bersepah-sepah budak duduk kat tangga nak dapat coverage wifi..kesian..
jadi kan..tunggu lah kejap eh!
biarlah terseksa kejap dengan segala bunyi orang tebuk dinding and sedut habuk-habuk simen..haha..untuk kemudahan kita akan datang!


wayar..wayar..wayar..=p


ni server kat HEP ni..


abes sume bumbung dipanjatnyer...


see? insyaallah lepas abes sume bebenda nih kita boleh menikmati internet dengan best la kott..
hopefully sangat-sangat..haha..sama-sama kita warga UiTM Negeri Sembilan mendoakannya ye!
biasalah..kampus baru kan..macam-macam lagi la tu nak buat nanti! yeyeye...

haha..last skali, meh layan gambar 'gelap' kampus ak..=)


haa..yg de lampu2 tuh kolej kediaman..haha

Saturday, July 10, 2010

my 3rd semester life begin..

fulamak..cayalah bebudak neh..
lepas tak sampai 20 minit ak post entry kata nak jual bebuku neh, 5 books da direserved!
okay, just for information, buku Biochemistry, Chemistry, Microbiology, CTU (Part 2) and BEL (Part 2) sudah di'booked'..
untuk buku yang lain-lain, ya still dibuka untuk jualan..kan dah kata awal-awal, "jangan tunggu lama-lama"..haha..kan da tak dapat..
fuyyoohh..now i believe in online selling..haha..banyak cepat maa..
okay, dah dah..citer buku kita letak belakang dulu..siapa nak beli bagitau naa..
fuhh~yeah da seminggu ak menjalani semester 3 neh..pergghh..mencabar kot!
cabaran pertama..apakah? hah, korang tengok ni dulu..



haha..ya ya..kolej tak cukup untuk semua pelajar..okay, ak tak nak salahkan sapa-sapa and tak nak ulas panjang lebar pasal kes nih..huhu..
what you have to know is, semua pelajar siswa part 2 and part 3 tak dapat kolej dalam kampus and kena duduk kat UiTM Jalan Melang..adela lebih kurang 12km dari sini kot..kampus lama tuh..
but luckily pasal ak jadi PM harituh, so ak termasuk dalam antara siswa-siswa senior yang duduk dalam..alhamdulillah, dapat bilik and not ruang tamu..tapi dengar-dengar kata semua siswa yang duduk melang akan dipindahkan semula ke beting?who know?
just wait and see je la ea =)

dan lagi, awal-awal sem ni dah de macam-macam dah jadi, pun ak xnak ulas, and alhamdulillah, pun dah selesai..now we are all 1Pilah..tak de istilah beting, melang, alamanda or so whatever..haha..
hurmm..memang rasa agak bertuah sekarang nih..yela an, siswa lain kena duduk luar kampus tapi ak still dapat kemudahan nih..tapi kan..tapi..huwaaaa..kat kolej ni dah AMAT ramai perempuan laaaa!!! hahaha..kalau amek ratio dia tuh de r macam 20:80..and of course, 20 tu laki la..haha..budak microb group ak pun bak kate Miss Ida, macam dah pupus dah..
oh tidak, ak harap ak still leh sambung sampai sem 6! amiiinnn~
so bila dah ramai sangat perempuan ni, ke sana pun perempuan, ke sini pun perempuan..hahaha..kolej telah dijajah..kah3..just imagine la, pergi kelas dengan kawan-kawan perempuan, makan, meeting, jalan mana-mana..sume dengan perempuan! hahaha..
kat mana ak nak jumpa and lepak-lepak dengan lelaki? ya, kat rumah ak laa..haha..rumah di mana budak-budak dari melang akan lepak bila dowang sampai kampus..meriah gilerr..
so? hah, tulah dia what i called '3rd semester life'! ahahaha...

first week nih, makan online tido..makan online tido..makan online tido..
aah! kelas tak berapa nak ada la! masuk kelas, then lecturer cakap-cakap lebih kurang 15minutes then balik..
waaa~heaven..haha..tunggulah 2nd or 3rd week nanti bila assignment menghantui diri..mesti ak rindu giler first week nih..hihi..
program minggu pertama : TAMBAHKAN JUMLAH GULA DALAM BADAN!
tiap-tiap ari dok terperuk dalam bilik pasal malas nak pergi mana-mana termasuklah pegi beli makanan..hahah..so bila lapar je tangan pun stret la capai roti and sapu nutella yg mak ak suruh bawak nih..pastuh makan lak banyak-banyak an..ggrrrr..maniisss..maniiiss..bahaya!




hah, tu baru nutella..tak campur lagi dengan dark chocolate and big apple yang ada orang bagi neh..hahaha..nasib baik dark choc..kurang gula sikit kot..kot la..yang big apple tuh memang xley tolak..haha..lagi-lagi kalau dapat free kan? hehehe..







see? indah tak kehidupan 1st week sem 3 ak? hahaha..tolong doakan otak ak tak beku pasal banyak sangat rehat eh! and doakan jugak dihindari kencing manis pasal banyak makan coklat tiap-tiap hari and kolestrol tinggi pasal tiap-tiap hari makan ayam..hahaha..
NAUZUBILLAHI MIN ZALIK!
amiiinn..
see ya in the next entry! (^_^)v



p/s: semalam wiring nak tambah wireless da stat! errgghh..excited kot! 2 rumah 1 modem..kompem laju..amiiinn..

BIG sale!! BIG sale!!

ya mari mari mari...buku-buku second untuk dijual..huhu..
yang specialnya walaupun buku-buku ni secondhand, tapi keaadaannya still macam baru yer..hehe..tak caya mari tengok..


BOOKS FOR PART 1 & 2:


CHEMISTRY by Raymond Chang
(can be used by Diploma In Science, Microbiology, Food Tech and Textile Tech students)


INTRODUCTION TO MICROBIOLOGY by Tortora
(can be used by Diploma In Microbiology students until Part 6)



BOOKS FOR PART 1 ONLY:


ACCELERATE - Enhance Your English
(used for BEL 120)


FIRT ENGINEERING MATHEMATICS
(used for MAT 133)



PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM - UiTM Melaka
(textbook for CTU 101)


WACANA KURSUS PRINSIP-PRINSIP ASAS ISLAM - UiTM N9
(notes from Ust. Fadzlullah for CTU 101)




BOOKS FOR PART 2 ONLY:


BIOCHEMISTRY by Campbell (hardcover)
(can be used by Diploma In Microbiology & Food Technology students)


STRIDE AHEAD - Focus On English
(used for BEL 260)


SEJARAH PEMIKIRAN DAN TAMADUN ISLAM
(used for CTU 151)


itu sahaja jualan hebat buat waktu ni..heheh..
so untuk sesiapa yang berminat, boleh la tinggalkan komen di ruang komen or chatbox or message kat facebook k!
jangan tunggu lama-lama, nanti lama-lama, buku diambil orang!
hihihi =p

Sunday, July 4, 2010

dari pilah ke menanti

tadaa!!
aku kat rawang so dont be jealous..muahaha..
tak sampai hati ak nak duduk lama-lama tengok pendaftaran student part 2 and 3 semalam pasal hampir 90% siswa tak dapat duduk kolej kat kampus ni..semua kena perambat pergi kolej kat melang..
but luckily ak still dapat stay dekat kolej tu..oh alhamdulillah sangat-sangat..
cuma still tak dapat diconfirmkan lagi sama ada bilik yang ak duduk sekarang ni permanent or temporary jek..semoga permanent! and blok itu adalah Sri Pilah 3..ya, dahulunya blok siswa yang kini menjadi blok siswi..atau kemungkinan besar blok half siswi n half siswa...macam hollywood kan?
oh ya, sekarang ni hanya ada dua blok kolej siswa..Sri Pilah 1 dan Sri Pilah 2..
dan siswi? ehem, 8 blok kolej..Sri Menanti 1-6 dan termasuklah Sri Pilah 3-4..terima kasih..
takpe la kot..kita still kena syukur je dengan apa yang terjadi..but please, ak amat memerlukan kolej dalam kampus..terima kasih lagi sekali..hoho..

malam sabtu hari tu..adoi, amat kesian jugakla tengok student-student part 1 yang dah kemas-kemas bilik dorang and dah rapat dengan roommate dorang, suddenly semua bilik student part 1 di'reshuffle'kan balik..sabar ye, inilah universiti..heheh..penuh onak duri and yes anda perlu melaluinya..wawawa~


pindah..pindah..pindah..


lihatlah barang2 student part 1 yg kena pindah ni..


aha, takpe lah..kita lupakan pasal kolej dulu ea..ak syukur je dok mane-mane pun as long dapat kolej dalam kampus..sekian..haha..
sebelum terlupa, terima kasih la yer bebanyak-banyak untuk PM2 senior yang sokong kitorang dari belakang and simpati untuk kolej kitorang..haha..
cakap pasal PM senior ni, hari jumaat hari tu, sebelum abg madi, abg aben, kak kila and kak sheera balik rumah masing-masing, kitorang sempat pergi makan sama-sama kat KFC!
ya, the only one fast food restaurant in pilah..haha..


sebelum PM2 senior ni balik Shah Alam..


oo ok, malam ni tak boleh nak citer panjang melebar pasal barang tak packing lagi nih..
esok mau gerak pilah balik! wahaha..baru balik harini esok kena balik sana balik..lantak la..
hahaha...


Laman Santai, Istana Budaya


yang lebih menambah kepenatan pasal tadi baru balik dari Laman Santai, Istana Budaya..first time kitorang tengok performance kat Laman Santai tu sampai habis..haha..yang penting ak da makan banyak kat sana..balas dendam tak makan dari pagi..hahaha..
ok la, panjang sudaa..see u then!
assalamualaikum =)

Friday, July 2, 2010

saya bukan pembantu mahasiswa lagi..

2 Julai 2010, jam 0000,
tiada lagi Minggu Destini Siswa,
tiada lagi Pembantu Mahasiswa,
maknanya?? hoi! isnin depan ni dah nak start kuliah la!
hadoy..i'm not ready yet laa..kan best jadi PM sepanjang sem..
tak payah belajar..tiap-tiap hari buat buletin je..heheh..
ya, sekarang afiq naufal sedang tune ke mood nak start kuliah..
errgghhh...
malam semalam lepas taklimat HEA, ada sesi pengenalan PM..ingat ak duduk belakang boleh la terlepas dari kena perkenalkan diri..
no, bukan ak takut..tapi ak tak pernah nak berdiri depan 1500 orang tau..
paling ramai pun 500 orang je kot..baru 1/3 dari student semalam!
haha..tapi ok je..dan semalam telah reveal la muka orang di sebalik buletin MDS korang tu..haha
dan dan dan lagi kan, dah jadi macam adat pulak mami akan belanja PM2 ni sate banyak-banyak..haha..same la macam sem lepas! ak baru mengidam sate, dah dapat..thanks ea mami!


kuah kacang dy sedap weh! haha


ha! lagi satu kan, ak cari-cari jugak la kalau-kalau ada PB (pelajar baru) yang ak kenal an,
selain dak faris yang ak kenal kat blog ni,
ada jugak la jumpa sorang budak SMK Rawang (ak xkenal pon),
then suprisingly, ak ternampak Fikri Norazman..muahaha..budak sultan muhammad tu..
ada jugak ea student sekolah ak masuk kampus ni! welcome welcome!


barang student pra nak pindah daa~


urmm..hari ni student Pra Sains dan Pra Perdagangan akan mula berpindah ke UiTM Melang,
kesian korang..xpasal-pasal an kena pindah..papai!
tapi tak pe, kena hantar pergi mana pun, tujuan kita tetap satu kan..nak menuntut ilmu..
so semoga berjaya semua!
*ingatan untuk diri sendiri jugak*

Thursday, July 1, 2010

gemukla macam ni wei..

time ak sampai kat kampus jumaat lepas,
cik hanim kata "eh naufal, awak nampak macam lain la..macam makin kurus.."
ok, itu cerita 'jumaat lepas'..tapi...
pagi tadi maznah cakap "kau buncit kan naufal??"..
hahaha..segan ak..ko ni pon maznah..haha..
tak suka tak suka! baru seminggu ak balik UiTM, badan ak pun naik..woohh..ak tak suka laa..
haha..pasal apa badan naik? yaa..pasal jadi PM..wakaka..makan banyak2..haha..
dapat-dapat pulak kat bilik gerakan PM ni memang stok makanan dy tak kan kunjung malap! haha..macam-macam ada, roti, biskut, milo, nescafe, nestum, maggi, jajan, kerepek, gula-gula, glucolin, ayam kfc semalam, haha..kotak big apple semalam..macam-macam la! benda-benda ni la kot faktor perut naik nih! hahaha..
perut ak ni macam getah, elastik..haha..
bila lepas makan perut naik laa..tapi esok tu dy kempis balik..

hurmm..petang tadi time tengah tengok cite Drag Me To Hell..haha..cite zaman bila ntah..ak ni baru hegeh2 nak tengok..yang jama' ni dok jerit tak ingat dunia padahal ak rase cerita tu lawak giler kot! muahaha..
pastu sampai part tengah2 citer tu, ak pun da start boring..haha..banyak beno dy bercakap..so ak amek la maggi bilik gerakan ni ha..kononnya makan tu hilang la boring n mengantuk ak tu! haha..
dan2 baru makan berapa suap maggi tuh, abg shuk pulak tepon.."afiq, cepat siap-siap, nak ikut pegi makan2 x?"
hah? makan?? lagi?? haha..ak da tergelak-gelak da time tuh..muahaha..ak abeskan maggi tu then ak join je la..

mana bley miss ni..best tau bila semua PM sukarelawan ni makan ramai2..dapat2 pulak ada Miss Aishah dengan Miss Fara kan..haha..mula2 nak pegi jemapoh, eh tutup lak kedai tuh..kuang asam tol..haha..last skali Pilah Street pun jadi laa..sodap jugak..heheh..



pilah street sekarang da cantik+bersih tau!



oleh kerana ak ni da makan maggi debelum pergi, so ak order Burger Mat Salai je la..saja nak try..si nazli kata sedap..ley tahan r..
sekurang2nya miss aishah lagi best..ley lak kate "eh, kita makan apa tadi ek? rase macam xmakan apa2 la.."..haha..padahal nasi goreng ayam dy da dalam perut kot! ngeh3..macam-macam laa..


rombongan membuncitkan perut..haha


then malam ni abg ayub balik..yela, UiTM Penang kan..jauuuhhh..haha
kak su siap balik awal..petang tadi da choww..kak myra?? xyah kata la..semalam da balik..hehe..

hah, ni kolej bagi nasi goreng n goreng pisang lak..sapa nak mencekik ni??
haha..ak xnak da..insaf..kena kempiskan perut balik neh..
orait, mau sambung buat buletin ni..esok final issue tau! rindu MDS..walaupun ak keje belakang tabir..
*ala, biasalah tu..haha*
adios =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails