Wednesday, June 30, 2010

ATM Machine : Now Available At UiTM Kuala Pilah!

haaaa...ini berita banyak baik wooo...
tapi untuk siapa yang boros, ini mungkin berita yang tidak baik untuk anda..
hahaha...apakah beritanya?? apakah? apakah?
haaaa...mau tau kaa?? benda ni da letak time cuti sem hari tu dah..
tapi harini baru sempat nak post kat blog..haha..
meh2 usha..tadaaa!

BANK ISLAM ATM MACHINE!


bila tekan bunyi kuat nak mampos..segan ak nk kuar duit..haha

yeay..finally..wujud jugak mesin ATM di hutan ni..hehe..
but lama-lama ak rase macam sayang giler kat hutan nih!
*but not the lalat! haha*
yaaa..terima kasih Bank Islam..siap letak machine ATM yang terbaru gitu..haha..
oh ya, lagi satu..
kat post sebelum ni ada bagitau harini last edition buletin MDS kan??
okeh, kat post ni ak nak pinda balik statement tuh..hehe
Buletin MDS still akan diedarkan untuk esok hari as last issue..
pasal mula-mula ingat nak balik Rawang harini..
tak jadi la pulak..katanya PM kena daftar kolej malam 2 Julai..pape jela..

ok! see ya on next entry k =)

Tuesday, June 29, 2010

oh tidak! pilah diserang lalat..

astaghfirullahalazim...
kepada sesiapa yang bakal balik ke UiTM Kuala Pilah pada 3 Julai ini,
ini berita 'baik' untuk anda..yeah..percayalah..hehe..
xde maknenye berita baik!
ni nak bagitau kolej ni penuh dengan lalat! aduhyai...
bukan setakat kat anjung tau, tapi kat bilik tv, dataran anjung..serabut kot!
kalau kat Operation Room PM ni, da rase macam dok kat dalam pusat pelupusan sampah da bila ntah mana koloni lalat ramai-ramai pakat serang bilik nih..padahal bukan kotor pon..
kalau kat khemah MDS tu, kat bahagian stage tuh, xpayah kata la..berlambak-lambak je lalat kat kanvas putih tu..


ni lalat operation room...perrgghh!


hahaha..paling kelakar tadi time perasmian,
ADUN Pilah cakap,

"kita pilih untuk bina UiTM Negeri Sembilan di Kg Beting ni pasal kalau awak tengok suasananya amat bersih! Anda boleh lihat sendiri ye..dengan hutan menghijau..tapi mungkin ada 'sedikit' gangguan lalat saya rasa..majlis daerah perlu buat sesuatu untuk atasi sikit ni.."

hahaha..sila-silalah bunuh lalat ni yea!
jijik ak tengok..cute xpe gak!
ahakz!
okeh tu je nak info,
semoga time bukak sem ni, lalat-lalat menyemak ni da mampus semua la yea!
amiiiinnn!!!
(+.+)/

eh eh nak habis daa...

pejam celik..
celik pejam..
pejam celik..
okeh, jangan tak celik celik terus sudah laa..hehehe...
harinie punya mood : OH AKU MENGANTUK!
semalam tak tidur kot..ya Allah..sebaek makanan berlambak-lambak kat Operation Room PM neh..de jugak la 'ubat-ubat' hilangkan mengantuk..amiinn..hihi..
xpela, biasalah tu..lumrah PM kot..xtido xmakan bagai..hihihi..


junior+senior same2 sengal..cet!


urmm..alhamdulillah, sambutan terhadap Buletin MDS agak baik..
tenkiu sesangat untuk sesape yang suka baca or kumpul or tengok buletin tu yea!tapi sedih la sikit bila tengok de 3-4 helai buletin tu kat lantai..tapi 3-4 helai xla sedih sangat kot!
hahaha..tapi kalau tetibe nampak selonggok buletin tu kat lantai, menangis ak! keh3..
and sorry sesangat kepada semua peminat-peminat world cup, pasal tersalah tulis result Netherlands vs Slovakia dalam buletin Edisi ke-3..sepatutnya 2-1, tapi tertulis 1-0 pulak..
biasalah, dok buat keja time2 tengah mamai2 pagi2 tu..tu yang tersalah pandang kot..haha..


kamilah sukarelawan terbaek! haha!


oh oh yaa..
esok buletin edisi ke-4, last edition tu...
pasal esok abang n akak PM sukarelawan ni da nak balik sudaa..
jumpa balik next week time student senior mendaftar pulak yea!
dan dan dan lagi satu!
eyh, korang yg kenal ak dari blog ke, fb ke, tegur-tegur la..xkene makannye..
abang awak ni xingat muka sorang2..hehe..sila-sila la tegur menegur ye..
ak ingat muka faris fikri tu je..hohoho..
and terjumpa sorang budak rawang..skola kat SMK Rawang siap kenal adik ak..hihi..

hah, ok la tuh, lama2 on9 ni kang orang len kate PM asyik on9 xbuat kerja!
hahaha..ok mau sambung keje..adios!
assalamualaikum =)

Saturday, June 26, 2010

:: bermulanya minggu destini siswa ::

hoyeh!
amat xdijangka di situ..heheh..
at last2 minute camneh, semalam ak kembali ke pilah jugak untuk meneruskan tugas as a PM!
yea..pembantu mahasiswa..
walaupun ak xpegi kursus BTN aritue..alhamdulillah..
dapat jugak ak jadi PM untuk intake sem ni..i like..
tapi starting from this sem da xgune Minggu Mesra Siswa da..
dy da tukar jadi Miusuanasadsnggu Destini Siswa..
urrmm..whatsoever la, objektif dy still the same,
Minggu Orientasi gak..hoho..
okay2, as usual,
ak datang atas tiket multimedia laa..
hehehe..datang2 je stret buat design banner untuk majlis perasmian MDS..
then at that night pulak buat name tag untuk PM2 n jawatankuasa..
ni hasilnya..tadaaa..hehe..





ok la tu kot..
ala, terima jela..bersyukur..hoho..

then harinie pendaftaran untuk student diploma n degree..
perrgghh..wth?
ramai gler kot??
harini je yang mendaftar de 972 orang??
aduss..ak nak duduk mane sem 3 ni wei..
kolej da pack kot!
blom cukup dengan tuh, esok pendaftaran student pre dip plak..
then isnin ni pendaftaran student dr kolej alamanda lagi..
huhh..kompem2 la amat2 full kolej ni..
kemut tol..

tapi hari ni ak ala2 relax sket..
dok2 tolong jaga meja pendaftaran kat SP2..huhu..ramaaaiii...
MMS sem lepas dgn MDS sem ni amat2 berbeza...
tapi tengok student2 intake baru ni mcm baek2 je kan??
alhamdulillah..tapi de je sowg dua yang muka bukan main macam malaun tahap gaban r..perrghh..
tapi pakcik, makcik,
kami pihak PM sorry sangat2 pasal parking n traffic..
memang da xley bwat ape da..pasal ruang kat sini memang terhad..heheh..

dan dan dan..tau x, arinie ak perghh..bapak skema sudaa..
demi MDS..haha..xkn nak bwat rambut macam orang giler kot an?? ngeh3..
elok je arinie rambut belah tepi punyaa..wee~
oh oh yaa!
tadi ak jumpe faris fikri tuh..
oh yea, kebetulan ak lalu situ n terjumpe dy..
baik la jugak..kot..hehe..pasal jumpe xsampai 3minit pon..heheh..

oh ok, da la tu, nak sambung keje..
mau buat buletin MDS..
pecah otak ak nak buat buletin nih..woohh..
papai..i'll update then!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails