Wednesday, April 14, 2010

this my 100th entry! yayy!

yayyy!!
at last..
da 100 entry!
*bangga2*
ntah ape la an ak membebel meraban sepanjang berblog neh..
huhu..
till now,
i have 41 followers..
tenkiu2..
walaupun xhot macam blog2 lain,
tapi sometimes berguna jugak rite??
hehe..
2 readers,
keep drop ur comments,
i appreciate that..
tenkiu100x!

ok,
post lepas,
ak de cakap pasal DECLAN GALBRAITH,
yang nyanyi lagu 'TELL ME WHY' 2..
sape yang terlepas tengok,
meh KLIK SINI...
so untuk post ni pulak,
nak introduce kat kowg sume TROYE SIVAN,
sekarang baru 14 tahun, an australian singer ya...
ni website dia..TROYE SIVAN OFFICIAL..
ni lagu dy, FOR THEM..
lebih kurang jugak dengan lagu TELL ME WHY,
lagu ni mengisahkan tentang nasib kanak2 yg xterbela..
sedey3...huhuhu..
so ini bukan lagu 'kosong' yaaa..
kes pembuangan bayi,
children abuse n so all laa..
yup, KAMI PRIHATIN..
hehe..
so...jom layan k!
(^_^)v




FOR THEM
by Troye Sivan

yesterday I heard the news
that 4 million russian children are homeless
theyve been abandoned by the people they trust
now their cold and lonely lifes are hopeless

children round the world are dying
people say they care theyre lying
if this life was theirs theyd be crying
is it really fair were not trying

yesterday I heard the news
that 20 million asian children are homeless
theyve been abandoned by the people they love
theyve been beaten down so hard they cant get up

children round the world are dying
people say they care theyre lying
if this life was theirs theyd be crying
is it really fair were not trying

born free were born free
while others have to struggle to survibe
some of us are born free were born free
while others have to fight to stay alive
some of us are born free were born free
dont they deserve to have a better life
some of us are born free were born free
only you can change these things in time

life is beautiful for some, life is beautiful for us
life is isnt beautiful for them, maybe life can be beautiful again
for them.




uitss!! :
aisyy..sejak biler ak layan lagu slow2 ni yer??
heheh..xpe2 skali skala tukar angin..
lagu2 macam ni harmoni..amat2 bes..huhu =)

Monday, April 12, 2010

mereka langsung tak sensitif!




hurrmmm..
tetibe je aku rase amat emo dengan video ni..
statement cukup bodoh,
juz like xckup didikan agama...

cuba readers semua dengar one by one ayat2 yg dikeluarkan artis2 'hebat' ni..
dowg langsung xfikir sebelum cakap..
n dowg langsung xtakut iman dowg terbatal dengan kata2 mcm 2..


ALEEZA KASSIM:

wartawan: aleeza xnak berubah ke??
aleeza: setakat saya masih muda lagi, dan saya masih aktif dalam dunia modelling, dan aktif dalam bidang lakonan, so....so..i'm a model..i'm a model...
wartawan: suami xmarah ke pakai seksi2 ni??
aleeza: dia xmarah i pape pun..dia kate, dia tahu dia punye wife akan ada masa nanti akan sama2 berubah..


TIZ ZAQYAH:


tiz: seksi?? wow nice...
wartawan: xkesah ke orang kate seksi?
tiz: no, i like it! haha..


REBECCA NUR ISLAM:


wartawan: peminat kate, nama je nur islam, tapi pakai seksi..
rebecca: rebecca nur islam hanya nama yang diberi oleh ayah saya, che ahmad, dia memberi nama saya sejak dilahirkan..
wartawan: memanglah nama 2 dah diberikan sejak lahir, tapi xkan lah xrase nak tutup aurat kot??
rebecca: KENAPA SAYA NAK MENUTUP AURAT SEDANGKAN ITU BUKAN SAYA? saya rase seksi ke saya? takk..biase jer..inilah saya, inilah rebecca nur islam, MUNGKIN SATU HARI NANTI SAYA PAKAI TUDUNG...


see??
where is the sensitivity??
cakap lepas kot..
mne ak xemo..
mereka boleh persoalkan KENAPA SAYA NAK MENUTUP AURAT SEDANGKAN ITU BUKAN SAYA?
MUNGKIN SATU HARI NANTI SAYA PAKAI TUDUNG?
SEKSI KE SAYA?
I LIKE PEOPLE CALL ME SEXY??

hello??
ya ALLAH..
same2lah kite orang2 mcm ni diberi hidayah oleh allah..
inilah petanda2 akhir zaman...
cakap main langgar tnpa kira pape...
hurmmmm...
assalamualaikum...

Sunday, April 11, 2010

ok, selesai renovate desktop pulak..

waaaa~
lega hati den..
akhirnya setelah berkurun-kurun lamanye,
akhirnya siap jugak ak kemas n renovate desktop laptop ak neh..
wahaha..

kalau dulu,
segan giler nak cucuk laptop kt projector dlm kelas...
nak tau kenape??kalau dulu,
desktop ak 2 penoooohhh la dengan macam2 icon n file!
yele, owg dok men transfer itu ini,
mane sempat ak nak mengemasnyer..

so sekarang,
no more fear..heheheh..
yeah~
see my new desktop..
cak!




itu dia..
comel x?
siap de spongebob bce buku lagi..
mood exam la katekan..
*eh, kate da matang?? de spongebob lak..teeetttt..hahaha*

fuhh~
akhirnya segala-galanya selesai!
bilik sudah kembali kemas!
desktop suda cantek!
fail n kertas sepah2 da organize balek da..
so skrg??
tido!
hehehe..eh, study la..
final2 meyh!
wawawa...

ok2,
mau selak2 sket buku ni,..
'selak buku' is better than nothing kan??
heheehhh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails