Saturday, December 11, 2010

pelik sangat ke nama blog aku nih?

 

ben ashari

PELIK SANGAT KE NAMA BLOG AKU NIH?

okay, ni first time aku menjoin segmen yang dibuat oleh blog Ben Ashaari pasal nampak yang ni macam interesting. selama ni aku dok mengusha je segmen-segmen yang ben ni buat..hehe..kalau korang pun rasa nak join, klik link kat atas tuh. okay, jom jawab soalannya step by step.

1. Sila ceritakan macam mana korang boleh dapat nama blog tu.

hurmm..thepotpetking tu la ye? haha..segan lak aku nak reveal kat semua dari mana nama ni muncul. hehe. actually ni nama de sorang budak chinese panggil aku time aku kat PLKN dulu. aah, memangla mulut aku ni bising. manjang je ada benda nak cakap! tapi kalau kau campakkan aku dengan orang yang aku tak kenal, mesti ko kata aku ni pemalu..heheh. budak chinese tu kata dengan aku “you ni banyak sangat benda nak cakap maa, boleh jadi Tangkas Kendiri Potpet King!” (Tangkas Kendiri tu nama kem PLKN aku la..). mula-mula aku fikir dak ni macam nak menganjing aku jek tapi bila aku tengah nak ‘rebranding’ balik blog aku lepas PLKN tuh, nama thepotpetking tu la yang muncul..hahaha

2. Apakah maksud disebalik nama blog korang.

urmm..maksudnya is aku lah raja membebel..kah3. taklah, means dekat blog ni la aku boleh nak jadi ‘raja’ membebel, potpet sana sini cerita apa yang aku nampak, kongsi pandangan aku and bla bla bla…hahaha.

3. Siapa orang kuat blog korang tu?

of course aku la kan. tapi kalau ikutkan tak la kuat sangat. haha. kadang kadang rasa nak pecah kepala otak fikir idea nak tulis entry baru mengalahkan tengah jawab soalan final exam. haha.

4. Angan-angan terhadap blog tu?

takde la nak berangan sangat untuk blog ni tapi harap sangat orang rajin singgah and komen entry dalam blog ni. bukan apa, kalau takde orang komen then aku rasa macam aku ni dok membebel sorang-sorang kat sini. haha.

5. Kalau nak tukar nama blog, korang nak tukar nama apa?

rasanya dah tak nak tukar kot. pasal blog ni dah familiar dengan nama thepotpetking. so kalau tukar nama nanti takut orang keliru so biar je lah. lagi best bila hari tu tengah jalan-jalan tetiba ada sape ntah tegur “eh, thepotpetking kan?”. fuhh~hangkot kau, walaupun blog tak la bagus sangat tapi ada orang recognize, ok la tu. (nampak sangat suka mencapap an? eh tak tak..haha)

6. Kalau berkemampuan, korang nak iklankan blog korang tu kat mana?

haha. kalau boleh nak iklan macam website gua.com or murai.com tu. time buletin utama ke kan, mesti berjaya punya strategi pengiklanan tu. letak billboard besar-besar kat highway sampai orang naik meluat, then kompem orang datang blog aku..kah3..just kidding =)

7. Blog yang wajib korang singgah tiap-tiap hari..satu je yer..

ok, terus terang nak bagitau blog yang paling aku suka lagi cinta is blog aku sendiri! syok sendiri je kan? aah, memang pun, kadang kadang suka baca balik entri-entri lama blog aku..yela, kata pun blog ni macam diari kan? so nak jugak recall balik apa yang aku post dulu-dulu =p

8. SAYA SUKA BLOG SAYA KERANA…aku bebas nak tulis apa aku rasa nak kongsi sekali dengan all my readers and ada blog is satu benda yang cool! sirius!

 

6 comments:

HonEyBuNNy said...

betul tu...syg blog sendri....heheh....

chittysarah said...

blog sendiri~~
titik peluh sendiri~~

*ade peluh ke?*
lalala~~

mie said...

thepotpetking :)
jumpa blog ni bila search pasal uitm pilah , sebelum MDS duluu~
lepas tu masa MDS nampak label thepotpetking kat buletin MDS , ahahaha .
*tade point punye komen;p

asyfiqaz said...

kak ila:
wajib sayang pasal penat tau menaip! kalau buat esmen kompem da siap..haha

asyfiqaz said...

siti:
huih~kuyup maa baju berpeluh2 cari idea nak buat entri..haha

asyfiqaz said...

mie:
ahaha..point la tu kot. aah, sje nak test market blog nih, tu yg letak label 'thepotpetking' dekat buletin tuh. hahaha. alhamdulillah sambutan menggalakkan =)
*riak tol ak ni..haha..eh tak tak tak..=p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails