Monday, December 20, 2010

media promosi fesyen sendat

assalamualaikum readers! fuhh..baru lepas supper, banyak sikit idea nak post entri keluar. hehe. (ada kena mengena ke? belasah je la..haha). orang lain supper makan buah ke, roti or biskut. aku je dengan semangat waja makan nasi dengan ayam panggang malam-malam buta ni. mau badan tak gemuk, asyik dok makan lepas pukul 8 malam jek..hehe. readers semua, jangan tiru aksi ini dirumah yer. err sebenarnya aku sendiri pun tak tau la yang aku makan tadi tu ayam golek or ayam panggang or ayam percik. serious aku pun tak tau kenapa aku dungu sangat benda tu pun tak tau nak beza. haha.

okay, so tadi sambil-sambil supper tu aku baca la surat khabar hari ni (ahad). haa..ni point sebenarnya. cerita pasal supper tu mukaddimah je. kih3. so sambil dok belek tajuk-tajuk utama surat khabar tu, then tetiba ada satu tajuk yang amat amat amat menarik perhatian aku. tajuk dia is ‘FESYEN SENDAT’. oh what? aku ni mati-mati la ingatkan artikel tu nak kutuk and tegur siapa yang selalu pakai pakaian sendat but you know, actually tanggapan aku salah. artikel tu sebenarnya siap promote and galakkan lagi orang pakai ‘FESYEN SENDAT’, yucks! nama fesyen tu sendiri pun hodoh kan? tau tak surat khabar mana ni? ala, ni paper tabloid yang selalu cerita pasal masalah sosial kat muka depan dia tu. malangnya kat dalam ada promosi ‘FESYEN SENDAT’ la pulak. siapa yang ada baca artikel ni hari ni (ahad) angkat hidung. hehe. ok ok, sapa yang still blur and tak sempat tengok artikel tu, sila klik klik gambar kat bawah ni ye =)


fesyen sendat

zoom in

ya Allah..sila baca tajuk dia ya : FESYEN SENDAT; KEMBALI DIGEMARI WANITA MUDA. tajuk nak macam bangga pulak fesyen ni dah ‘up’ balik sekarang. isy isy..orang lain dok tengah hangat promote Cover Your Aurat Campaign | Show Your Support, paper ni pulak heboh dok promote ‘FESYEN SENDAT’. astaghfirullah, nauzubillahi min zalik. semoga sangat la kita dijauhi, insyaallah =)

25 comments:

azrinrahim said...

biasalah..sekrang depan shja kulit mengisahkan isu semasa dalam kita tak tahu .. sama-samlah kita banteras benda2 yg boleh merosakkan identiti sebgai orng islam..incya-Allah ..

chittysarah said...

semoga para pembaca xterpengaruh ngan artikel nie..
berfesyen boleh tapi ingat la fesyen allah,bak kata kawanku..

lalla~~

miss Fyqa said...

Tak tau la zaman sekarang nie..
masing2 pun tahu sebenarnya,saje nak ikut fesyen yg terhangat kan. *kononnya.

moga kita sama2 dapat mengelak dari perkara2 spt ini :)

dhilla nazli said...

macam mana islam na maju kat malysia niy kalau bende2 camni pun die benarkan.. aduiyy

HonEyBuNNy said...

erm...xtau nak kata apa....terplg pd individu tu pulak la....kesedarn dri kan...;-)

harisu-sama a.k.a RS said...

fesyen sendat utk lelaki okey x?

Farah Hanim said...

grr,serius fesyen tu tak cantik langsung =.=

nadzirah razalli said...

fesyen sekarang tak kira apa dah...apa la nak jadi kan ....

asyfiqaz said...

@azrin:
haha..kononnya seimbang dunia dan akhirat la tuu..kononnya la..

asyfiqaz said...

@siti:
hah betol tuh, fesyen yg Allah syariatkan always the best!

asyfiqaz said...

@fyqa:
haih..nauzubillah la kan...

asyfiqaz said...

@dhilla:
tak tau la..tapi yg penting hati diri sendiri tu yg kene jaga =)

asyfiqaz said...

@kak ila:
betu tu, kalau diri sendiri sedar dan faham, susah nak terpengaruh =)

asyfiqaz said...

@RS:
macam xselalu la pulak kan..kah3

asyfiqaz said...

@farah hanim:
fesyen sendat..hahaha..kelakar

asyfiqaz said...

@nadzirah:
semoga kita dijauhi =)

najwa's said...

haish, nmpak spare tyre.. :( my bad..

Nadhirah said...

berpakaian sendat sama seperti bertelanjang. kalau suka sangat, tunjuk lemak-lemak di badan, baik tak payah pakai baju. kan senang? Lukis dan cat saja corak-corak bunga tu kat badan, tangan dan kaki. lagi senang kan? macam ni takkan timbul soal 'tak cukup sendat'. heheh...

opss... hanya pandangan peribadi. jgn mare ye... pada mereka yang suka pada fesyen ni.

pada mereka yang tak suka, mari kita sama-sama menegur dan menasihati. juga moga kita dipelihara Allah. Amin.

shelliey said...

cam bomg okk..model bole tahan gems la kann..hihihi..x sswaii..

Kasih nur azie said...

potpetking.. pas dah buat kempen menutup aurat, ape kate pasni buat lak kempen kepentingan bersolat. menurut kate Dr Hj Fadzilah Kamsah 80% orang tak menunaikan solat di m'sia. ini darurat. tlg gerakkan kempen ni ye... :)

asyfiqaz said...

@nadhirah
fuyoo..pedas tu..tapi tu realiti, so sapa terasa, rasa la pedasnye. nak tak nak kena terima jugak..hehe

asyfiqaz said...

@shelliey
aah kan. kot ye pon amek la model cantek sket..haha

asyfiqaz said...

@kasih nur azie
thanks for your support. really 80%? kritikal2..tapi kita tgk keberkesanan kempen pertama ni dulu ye. kang byk2 kempen org kata kita gila kempen..heeh..btw gud idea!

FH said...

sesak nafas -.-"

akubiomed said...

Ini memang dah terang-terang tidak mengikut kriteria pemakaian muslimah.

Lagi sedih kalau yang bertudung pun memakai pakaian sendat walaupun menutup aurat :-(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails