Thursday, December 9, 2010

train story #2 | mak tak kuasa nyah!

hah, hamek kau! mak tak kuasa la nak taip banyak-banyak, korang layan la gambar dua ketul ni x_x

0812201063208122010633

haa..motif letak gambar ‘perempuan’ dua orang ni? hey, jangan suka hati tepek muka mak kat blog kau la! weyh seyes annoying gila mak nyah dua orang ni tadi weh. paham-paham la kan, orang baru balik dari penat lelah kerja mencari rezeki (over je ko punya penat..haha), masuk-masuk komuter nampak pulak wanita plastik ni dok gosip-gosip macam mak joyah kampung nak bagi satu gerabak tren dengar cerita diorang. Isy isy isy..apa la ko ni, harap je mak nyah tapi perangai kampung. (eh, nak jadi mak nyah kena jadi orang bandar ke? hahaha). okay, yang penting rambut jantan yang blaus merah tu sanggul bukan kemain tinggi mengalahkan nak pergi dinner and kawan dia yang pakai baju hitam tuh suara dia seriously lagi garau dari aku..wow~

okay, stret to the conclusion, aku ni bukan la nak aibkan or pandang hina kat orang, tapi aku nak nasihatkan semua-semua harap kita menjaga batas agama kita dalam apa jua perbuatan. kalau jadi mak nyah cantik takpe, tapi ni tak. so still sempena tahun baru hijrah ni, there’s still a chance untuk kita sama-sama melakukan penghijrahan untuk menjadi manusia yang lebih baik di sisi Allah SWT.

nota mak: aku ni padahal nak post pasal benda lain, tapi bila aku da terjumpa dua ‘mak’ ni dalam komuter tadi, stret rasa excited nak post pasal dorang pulak sampai gambar pun tak sempat edit n letak watermark. huhu~

9 comments:

chittysarah said...

sempat nak snap eh..
dorang xpasan ker??
xmarah ke nyah??
lallala~~

HonEyBuNNy said...

adussss..gelinya mak nyah...heheh

asyfiqaz said...

siti: mak paparazzi oke. dorang tak boleh marah punya..haha

asyfiqaz said...

kak ila: saya lagi geli..dapat2 tang sanggul..tinggi taw! haha

Kie-yu said...

huhuhu
apo nk buek
tak dapek den nk nolong :p

Annie said...

haha...Glamer both of them dlm blog awak.

Salam Ziarah.

fesyendisaster said...

ahahah..kelakar la..:) selagi ada waktu eloklah berhijrah..hee:)
terel giler abg naufal ambil gmbr senyap2! ahahah tabik springgggg! :D

akmafaizal said...

hehe..tu yg pakai baju merah dok nengok2.tak marah plak amik gambo derang ek...hehe

sib tak kena ganyang dgn derang.donut jadinya.akeke

Anonymous said...

saya mmg xmenyokong budaya mak nyah.. tapi di sebalik setiap cerita pasti ada cerita di sebaliknya.. mari bersangka baik!dan jgn sisihkan mereka..=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails