Monday, December 6, 2010

train story #1 | happy arms

salam maal hijrah to all readers. seperti yang aku janjikan, entry yang ni cerita pasal ‘happy arms’ pulak. langsung takde kena mengena dengan entri sebelum ni yer. tajuk je lebih kurang, tapi isinya lain. seriously lain. heheh. okay rasanya entri ni ada la kot kena mengena dengan maal hijrah yang baru masuk ni. Ni aku nak habaq mai pasal anak-anak muda melayu Islam kita neh. hah, aku cakap orang lain muda ni mengalahkan la aku da tua pulak kan? eh tak la, belasan lagi. tengah amek SPM lagi tau. Muda kan? Sila percaya. Terima kasih. hehehe. okay sebelum apa-apa, korang tengok gambar ni dulu, sila sila sila, jangan segan…

peluk

okay da tengok? tau tak gambar apa tu? isy korang ni, tu gambar laki melayu Islam peluk peluk dalam komuter dengan peempuan melayu Islam ko tau! bukan suami isteri, budak baru baligh lagi kot. aha, apalah aku ni kan? gambar macam ni pon nak kecoh, bukannya gambar laki perempuan bogel dalam tren pon (oke, melampau sangat tu..haha). memangla biasa tapi tak halal kan? haisy ni la susah nak ajar budak-budak baru baligh (kot la kan..haha) ni pasal akhlak, adab dan budaya kita as orang Melayu lagi lagi as orang Islam. Ni just antara contoh la, siapa yang duduk area KL and Selangor tu dah naik lali da kot tengok benda ni. Takat-takat cium-cium dalam monorel, tangan masuk sana sini time peak hour dalam LRT da biasa sangat da. Cuma so far yang buat pole dance dekat tiang komuter takde lagi la buat waktu ni. So siapa yang rasa nak tengok, datang je la stesen-stesen LRT, monorel dan komuter berdekatan untuk tengok. Kalau nasib baik adalah..(eh dapat tengok benda-benda camni kira nasib baik ke? haha). lagi memalukan dan mencemarkan nama melayu dan Islam bila….

peluk2

nampak nampak? berurat lagi tangan laki tu kene peluk. eh tak de kene mengena. haha. oke nampak pe perempuan tu pakai? tudung ye..bagus tutup aurat. congrats congrats. trend kot sekarang ni, ko pakai tudung then peluk cium sana sini. hey, hollywood pun takde camtu tau. harap sangat la korang amek kesempatan maal hijrah ni untuk buat satu penghijrahan dari buat perkara-perkara zina yang orang dah anggap “normal la tu, kata couple”. no no no. bersama-sama la kita berhijrah menjadi manusia, khalifah dan hamba yang lebih baik (nasihat untuk diri sendiri jugak). yang couple tu pun, tangan tu tak payah la nak merenyam sangat nak peluk sana sini, bajet awek/pakwe ko sejuk r dok dalam tren tu sampai ko kene ‘wrap’ dia punya badan dengan lengan ko. tu la makna aku ‘happy arms’. yerk.

so sekarang ni, siapa yang terasa sila la comment guna nama ‘anonymous’ untuk caci maki aku pasal aku tegur korang yang terasa dalam entri ni. haha..pasal sekarang ni semacam jadi satu fenomena baru untuk hentam orang guna nama anonymous..heheh. silakan~

salam maal hijrah =)

13 comments:

miss Fyqa said...

Salam Maal Hijrah. =))

chittysarah said...

salam maal hijrah~~
betul dak2 selangor n kl
memang da lali..
tapi ade yang cakap biar lah..
adat couple..
bile membe atau orang len menegur..

sape yang betul eh?

ZeM said...

Astagfirullah...ish2x

W N Adilah ooh*) said...

Salam 1 Muharram 1432H


Andai mereka faham apa itu Islam.
Apa itu aurat.
Dan COUPLE itu haram

Semoga mereka mencari hidayah Allah,
mencari keredhaanNya,dan memohon taubatnya.

HonEyBuNNy said...

betul tu....ila pn sokmo tgk lam lrt or time nak tgu train....kdg2 kt bus stop...malah kt kedAI makan pun ada wat perangai cm tu....wat maloo ja...dah la bertudung tu...ish....malo la bila org bukan islam tgk n pndg rendh pada anak2 muda kita skrg...

syafiqahjasmin said...

selalu kalau bengang sangat. cakap dalam hati atau ckp dkt kawan "eee, bestnyaa dorang dah kahwin!" Sarkastik habis

asyfiqaz said...

fyqa: salam maal hijrah too =)

asyfiqaz said...

siti: benda tu da jadi macam kebiasaan and agak payah sikit nak ubah selagi orang kata 'biasa'.

asyfiqaz said...

zem: lailahaillallah...dunia sekarang kan?

asyfiqaz said...

wan: betul tu, setuju sesangat =)

asyfiqaz said...

kak ila: berpinar2 mata tengok orang peluk sana sini sekarang ni..adoii..

asyfiqaz said...

syafiqah: pheww~tu memang makan dalam tuh..haha

Sophie Al-yahya said...

speechless.sy sebagai gadis bertudung sbnarnya rasa malu.rs terpalit sama nama buruk tu.mntak dijauhkan..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails