Friday, December 10, 2010

7th Kuala Lumpur International Motor Show 2010

*entry ni ada banyak gambar, so kepada yang internet connection lembab, pelahan-lahan la korang tengok ye! hehe. thanx for visiting thepotpetking! jangan lupa dropkan comment ea =)

assalamualaikum and salam sejahtera to all my lovely readers! mak harap uolss semua dalam keadaan sihat and always gojes! eh eh, aku terbawak bawak pulak gaya cakap macam manusia dalam entri semalam. haha. oh tidak! aku tetap aku, aku bukan dia. ya, tu yang penting. hehe. hari ni aku off so sebagai manusia yang tak boleh lekat lama-lama sangat dekat rumah, aku pon pegi jalan-jalan cari pasal dekat PWTC, tengok Kuala Lumpur International Motor Show 2010 (KLIMS) yang ke-7. Rugi tau sape ak pergi ni pasal exhibition ni 5 tahun sekali je dia buat. 5 tahun lepas aku meleleh je tengok gambar-gambar yang pakcik aku tangkap time dia pergi sana. haha. Well, dulu kan aku duduk hostel, so tang mana aku nak merayap sana sini kan? so bila da de peluang sekarang ni, pergi jela. Siapa manusia yang kedekut macam aku ni, sila bawa kad pelajar korang kalau nak tiket harga student yer (RM5 je..) or sapa yang takde student card, pakailah baju sekolah, pun RM5 jugak. Kalau tak, melayang la RM15 beli tiket dewasa biasa. Tapi kalau korang pergi time weekend, ko pakai la school uniform siap dengan tie and name tag pon, tetap kene RM20. padan muka, hahaha.

okay, sekarang korang tanya lah kat aku anything about automotive. ko ingat aku tau? hahaha. Aku ni minat pergi sini bukan nak tengok enjin ke, sport rim ke, yang penting aku suka tengok design and model-model (gadis kereta =p)  je. Lagi-lagi kalau kereta konsep or prototype. phewwitt..mantap. dah takde rupe kereta da. macam kapal angkasa pun ada. Paling best tahun ni pasal Proton and Perodua pun buat kereta konsep dorang. Not bad la..especially Perodua Bezza and Proton Lekir. fuhh~cool gila. cayalah malaysia! Malaysia boleh! Terkejut and terkesima maa semua orang tengok model dalam kereta tu. Oke oke, korang pun mesti nak tengok pe yang aku tengok tadikan? hah nah amek ni aku kasikan. hehe. check it out =)

022

main entrance

002

ni Perodua Bezza tu..

001

gempak an? tapi kalau parking tempat sempit mesti susah nak bukak pintu..haha

005

Chevrolet Camaro (Bumblebee)

006

Proton Lekir! smart kan?

021

tengok logo proton tu..cool..

007

Lotus Esprit

008

Ferrari

009

ni motor 3 roda, so kena amek lesen C ar camni (lesen kenderaan roda 3).

010

ni Hyundai In Metro..sopan kan model dia. hehe

011

Hyundai In Metro concept car

012

inside view

013

Mitsubishi Concept Car

014

Toyota FT-HS..pheww~

015

back view~

016

Lexus IS 250

018

Honda Isight (Eco Car)..gambar ni macam dalam majalah tak? hehe..

019

Lexus RX 450h

017

Mitsubishi Concept Car

020

erk ni model apa? ni mai kawan kampus aku, keje jual hot dog 5 hengget kat PWTC (sebenarnya part time kat hotel PWTC)..keh3..tak dapat free pon utk aku. sadis tak? hehe. gurau jek =p

004

okay, hadiah untuk korang, gambar aku..hahaha

puas tak tengok gambar-gambar ni? puas puas puas? eh ada banyak lagi sebenarnya, tapi yang aku tepek kat blog ni semua kereta-kereta yang agak masyuk dengan model yang agak sopan je. (eh sopan ke? haha). kalau kalau la korang rasa nak tengok gambar-gambar yang lain dengan model-model yang kurang sopan sikit, pergi la kat album facebook aku. klik sini. Jangan risau la, still sesuai untuk tontonan semua lapisan masyarakat. Kerajaan tak pernah labelkan blog or album facebook aku sebagai 18SX or 18SG pun. haha. so, sila la usha-usha ye.

overall KLIMS 2010 ni memuaskan and berbaloi la aku bawak student card untuk dapat tiket 5 hengget (sama harga dengan roti hot dog yang mai jual tuh..huk2). siapa rasa-rasa nak pergi, sila datang laju-laju pasal benda ni sampai 13 Disember je ye! and kepada sape-sape yang pergi PC Fair kat KLCC weekend ni or yang pergi Jom Heboh Bukit Jalil, selamat bergembira ye! Aku jeles pasal aku kerja time tuu..cess..tak pela, duit pon bukan berapa nak ada =p

babai semua! assalamualaikum =)

2 comments:

HonEyBuNNy said...

tima ksh bg adiah gambar tu...ehheheh...adusss...tgk kereta beragan2 nak semua kereta tu..hahhaha

r2!m5!5 said...

best2..i like this...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails