Tuesday, November 30, 2010

now I know

huwaa~followers da 101 orang da. haha..dah dah la mengira nombor tu naufal..kau benci math kan? kan? haha. ingatkan blog aku ni memang takde sape hingin nak baca. well, ni namanya blog tanpa hala tuju, suka hati je aku nak tulis apa-apa pon..hehe.. kalau time tengah-tengah bajet tuh, aku post la entry yang agak ilmiah sikit kat sini, tapi kalau tang tengah happy, sedih, marah pon, kat sini la tempat lepas geramnya =p

semalam aku baru terhegeh-hegeh dok letak SEO crawler la, breadcrumb la untuk blog aku ni. kononnya untuk jadikan blog ni ‘Google Search Friendly’ so orang senang nak search anything dari blog ni dari Google Search. Aku pun tak tau la benda tu menjadi ke tak, pakat main hentam je tepek-tepek coding baru kat template blogger. haha.

potpet3

then lepas dah pening main-main html coding tuh, aku saja la pergi test power search blog aku dalam Google Search. tup tap tup tap, wah! not bad la apa yang aku jumpa! meh sini aku nak share hasil penemuan aku..hehehe..okay, mostly yang paling senang jumpa of course la, pasal UiTM Negeri Sembilan. Aku appreciate jugakla banyak blog-blog yang letak link blog aku just in case visitor blog dorang nak tau lebih pasal blog dorang. And tak kurang jugak blog lain (especially juniors) yang amek gambar-gambar dari blog aku untuk reference readers dorang dan di’backlink’kan balik ke blog aku..hehe..terima kasih =) tapi aku still sedikit kecewa dengan some bloggers yang amek content dari blog aku tapi tak backlink balik. no no no. jangan jadi plagiat yer..and lagi sedih bila tengok ada yang copy gambar dari blog aku tapi dengan bangga buat watermark nama blog dia. wah, sajak muka kau? hehe..penat-penat aku keliling kampus snap gambar sendiri tau. mentang-mentang la angle gambar aku amek baik *perasan =p. salah aku jugak la kot pasal dulu memang aku cukup malas nak letak watermark kat gambar-gambar yang aku upload. so to bloggers out there, kalau amek apa-apa sila backlink balik ye =)

then aku google dan google aku jumpa benda yang buat aku gelak..hahaha..nak tengok?

potpet1

1. oke, ni daripada website TranungKite.net. aku rasa ni website hal-hal politik kot..kot la, pasal aku penah bukak dulu cari maklumat pasal apa ntah. Berita dorang yang aku jumpa ni pasal lalat kat Kuala Pilah and what make me surprise is, blog aku jadi reference kot! haha..kelakar pasal bukan jadi reference pasal UiTM, tapi reference cerita lalat kat UiTM Kuala Pilah. haha. macam mana dorang boleh jejak blog aku pon aku tak tau. Anyway aku bangga kejap..haha..(walaupun cerita pasal lalat).

potpet2

2. hah, yang second ni lagi kelakar, bila entry ‘Gay Day’ aku tu ada dalam infokedokteran.com. hahaha..artikel-artikel lain semua cerita pasal perubatan and kesihatan and tiba-tiba thepotpetking ni pulak masuk. haha..aku rasa ni mesti pasal keyword ‘macam macam peringatan’ tu nampak macam tips kesihatan kot. hahaha..

1 comment:

HonEyBuNNy said...

rajinnya dia search2 neh.heheh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails