Monday, November 8, 2010

makin glamour

aku hidup dalam dunia blogging ni baru 2 tahun..post pon tak menjangkau pun 200++ entry lagi..masih mentah..haha.. tapi dari mula aku buat blog ni ramai dok tanya aku macam-macam pasal blog, tanya itu, tanya ini, ala-ala aku memang dari tadika dah ada blog (eh time aku tadika orang macam takde nak heran pon pasal blog..haha). Tapi so far ok la kan, pasal aku ni belajar benda-benda IT ni banyak melalui explore sendiri,tak de nye aku dok pergi mana-mana class. So as long aku dah explore benda yang korang tanya tu, boleh la aku tolong..hehe..ramai jugak kawan-kawan aku start blogging lepas tengok ‘eh, naufal ada blog’ *bajet..haha* pasal bila tengok orang blogging, dorang akan kata “macam best je ada blog ni kan?”, or kalau ayat dari kawan yang lebih gayat “pergh! afiq blogger siot!”. Palotak ko, sape-sape pon boleh jadi blogger, bukan kena amek sijil kelayakan pon. muahaha..tapi yang selalu gayat tu budak laki la (tak dapat dinafikan), pasal dorang selalu tau on laptop/pc stret bukak DOTA, COD, CS tak pun dok flirting-flirting dengan minah kampung mana ntah dekat fesbuk..haha..tapi kalau perempuan senang je, kalau dorang tanya “wei, blog tu apa?”, stret je lah jawab “ala, dia macam diary la..kau tulis je apa-apa kau nak,berapa panjang pun boleh siap boleh letak gambar bla bla bla…”. Dan secara automatiknya dia akan stret buat blog dan mulalah eisod dok bersajak syair bagai kat situ..haha..lagi-lagi yang tengah bercinta…

so buat waktu ni, ramai jugak la kawan-kawan aku yang berblogging especially bila mak ayah dorang dah bagi laptop sorang sebijik kan..dan akan lebih seronok update blog bila mak ayah buat tawaran hebat unutk bagi dorang broadband..haha..

1st tengok si Akram ni ha, buat blog pasal ‘rasa-macam-interesting’, tapi malang, malas menyelubungi diri dan terkandas di tengah jalan..

2nd, Syarif..pun sama kes macam Akram, tapi de la kot update 2-3 bulan sekali..fuh~parah weh nak tunggu new entry!

3rd, Din pasal dia memang nak buat blog dari sebelum dia pindah ke IPG lagi..so de la dia usha-usha camne aku meraban kat blog ni kan, then lepas dia pindah IPG katanya lecturer dia de bagi assignment suruh buat blog (apehal macam best semacam je kan assignment dia?). Dan apa yang berlaku kat Syarif, turut merebak kat Din, adela update 2 bulan sekali..ngeh3..

yang blog 3 orang kat atas ni de la aku tolong ciput-ciput sebelum dorang berblogging tu..(bukan tolong pe pon, bagitau sikit-sikit je tentang kepejadahnye blog ni)..dan sekarang, aku nak reviewkan sikit pulak blog lagi 2 orang kawan aku yang semakin hangat hangat dan glamour (rajin update mengalahkan aku daa..haha) :

ni Loji Emosi, hasil tangan artistik Adrina (bukan nama sebenar) haha.. aku pun taktau sejak bila dia ada blog (pasal selama ni kejenye usha blog orang je) tapi alih-alih aku jumpa dia ada blog..haha..congratz~ macam aku cakap kat atas tadi la kan, perempuan ni memang suka menulis, so asal de benda tak puas hati, dia update la blog dia..hipotesisnya, ‘semakin banyak benda tak puas hati, semakin banyaklah entry yang akan dipost’..heheh

lagi sorang adalah ceQ Diana..ni pon kemunculan dia kat dunia blogging ala-ala macam Adrina ni..tetiba je dah muncul blog dia..haha..cuma yang ni lain sikit, asal happy je maka terupdatelah blog. Nama blog ni HitamCoklet tapi yang aku nampak kat blog tu hanya warna hitam..haha.mana colour cokletnye hilang, aku tak tau =p

dua-dua orang ni, makin exam makin glamour post entry baru..haha..kenapa? Tanya tuan punya blog la kan..makin happy ke? makin tak pus hati? apa-apa lah..

aku ni dok mengata orang mengalahkan blog aku bagus sangat pulak la kan..haha..banyak sangat silent readers..(yeke?) aku hargai gila sapa bace blog aku ni..hehe..so blog yang aku reviewkan ni adalah beberapa blog yang muncul lepas aku muncul dalam blogging. Yang dah muncul sebelum aku tuh tak payahnye aku nak sebok-sebok nak review, korang dah hebat kot..hehe

akhirulkalam, selamat berblogging =)

nota glamour: haritu try buat wordpress, haram satu hapak pon tak reti guna, so setia dengan blogspot..haha

2 comments:

HonEyBuNNy said...

wah...ramai gk kwn2 blogger eh...bestkan berblog...hehheh

Amir Rinz said...

xpuas ati je post ye...khas tuk ko kot,miss adrina tu suh bace 1st entry die....huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails