Friday, November 12, 2010

gay day

PERINGATAN: blog ini masih sesuai untuk semua lapisan umur tak kira budak tadika, sekolah rendah tak kisah lah semalam dapat 5A atau tak, sekolah menengah, pelajar kolej, universiti, para pendidik, pakcik makcik, atok nenek dan semua-semualah.

DISCLAIMER: entry ini tidak mengandungi sebarang unsur GAY yang bermasud homoseksual ataupun mempromosi sebarang hubungan terlarang. GAY yang dimaksudkan adalah ‘happy and full of fun’ (New Oxford Dictionary). haa..baguskan baca blog aku ni? kan dah dapat 1 vocab english baru harini..hehe..(bagi sape yang tak tau la kan).

hadoy, tu la rajin lagi nak buat tajuk entry hot hot, kan dah kena letak macam-macam peringatan and penafian kat atas tu..haha. okay hari keluar result UPSR and siapa yang dapat 5A, amat-amat tahniah. wuu~teringat time aku dapat 5A time UPSR dulu, bajet bangga, padahal UPSR je gempak yang lain stret hancus..haha (ok taknak citer lebih-lebih pasal UPSR aku, nanti korang kata aku meriak..haha..). Ada status FB sorang budak kampus aku ni kata “siang tadi ramai gila parents bawak anak makan KFC, dapat 5A la tu”. haha. I guess so la. Biasalah parents ni kan, budak-budak ni dapat 5A susah payah sumbatkan je KFC tu senyap la kot. Tak payah ngada-ngada sangat nak bagi handphone la semua tu. Nanti mulalah merepek sibuk SMS awek pakwe padahal baru nak masuk sekolah menengah. ok, tu nasihat tulus ikhlas dari afiq naufal..haha..

eh lari tajuk la pulak, tak pasal-pasal cerita pasal budak UPSR. sebenarnya nak citer aku tinggal lagi 1 paper tapi bajet macam dah habis settle semua paper. heran giler pasal kawan aku kat UIA yang start paper lambat dari aku, tapi sekarang dia dah habis exam pon. Ini maknanya? UiTM amat baik kasi gap panjang-panjang suruh student dia khatamkan movie yang ada dalam hard disk. Housemate aku student microbe part 1 baru je balik petang semalam. Dah kosong da ruang tamu ni..psiko giler..haha.

so oleh kerana kitorang (student part 3) ni ada lagi 2 hari gap sebelum next paper dan rasa macam pra-merdeka dah, dengan bangganya kitorang pergi berfoya-foya dekat Bandar Metropolitan Kuala Pilah. ok tipu, mana ada berfoya-foya, pergi makan je taw. yela, bajet last gather-gather dengan housemates la tu..hehe..tapi bukan benda ni yang buat aku gay (lucah siot ayat) maksud aku seronok, tapi yang best giler pasal housemate aku, Din belanja 1 rumah makan kat luar..alhamdulillah, poket aku tengah kering-kering ni ada pulak orang nak belanja kan. Aiman, kau dah chow balik awal-awal so takde rezeki la untuk kau eh..haha.. Plan nak makan dekat Pilah Street je, saja nak makan masakan makcik-pakcik pilah ni, tapi pasal hujan stret pergi KFC (as I said before, this is the only one fast food restaurant in Pilah). Makanya free free semua dapat dinner plate sorang satu. tenkiu! ala, tak luak pun duit elaun kau belanja 5 orang je pon..heheh..tak sangka housemate aku ni baik (dah2 la tu bodek..haha)

this what we call GAY DAY:


001


002


003


004


ok, KFC Pilah je pun (nak buat macam mana kan, tu je yang ada) tapi yang penting ikatan ukhwah tu penting atau lebih spesific, kita mestilah menyayangi rakan yang belanja kita. ahaha ajaran sesat tu semua, jangan ikut. haha.. ok yang bawah ni, bukan housemate aku (of course la bukan kan) tapi pasal aku dah kena paksa amek gambar dorang tadi, so aku tepekkanlah sekali kat blog ni. hahaha..kesian student UiTM Pilah ni, KFC ni jela tempat paling ‘eksklusif’ untuk kitorang..haha..


005


nota gay: weh, aku ulang lagi nih, gay gay ni makna yang aku maksudkan happy taw! hahahaha..wish me luck for my last paper this sunday!

9 comments:

Anonymous said...

hoiii naufal bt syok plak.....gay plak daa......
hehehehe baik plak aq hari nie kn....huhu
nk bt amal jariah sekali skala.....tpi mmg besh lain kali kuar lagi ko blanje plak pemcm????aq tlah memboyot mkn kfc tdi,mkin gemuk lew......!!!!matilah...(tpi ttp jew encem)...haisyyyyyy....hahahahahahaha

Fieyda said...

x lama lg habis la paper2 tu haha ..goodluck laa ! :)

Amir Rinz said...

gay mean happy??b.i upsr dulu ko dpt bpe ek???haha...oit,xajak pon aq penat je lepak umah ko stiap tgh hari!!

HonEyBuNNy said...

happy day~~~~

asyfiqaz said...

@Amir Rinz duyai adrina, spe aja ko BI time kat MGS ni? xkan xprnah tau kot..tak pena dengar ea gay life? gay colour? gay day? ni mesti stret campak kamus jauh2 lepas paper BEL an..pe nk jadi ko ni..huhu

asyfiqaz said...

din: tenkiu bebanyak ye belanja..aku belanja kau choki2 nanti.

fieyda: ari ahad ni balik..yes! haha

kak ila: hepi hepi..asal benda free mestila hepi..haha

miss Fyqa said...

Huhu. tajuk hot!.
takpe2. haha.
btw,gud luck. =)

Amir Rinz said...

ehh xde kene mgene dgn MGS ekk.even aq skolah MBS or V.I pon..english aq better dr ko...ko gune kamus mr.P edition memang la yg tu je maklumat ko dpt..

luqman amri said...

doe, bagus r member ko..
PAKAI SONGKOK G KFC..LOL

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails