Tuesday, October 19, 2010

perlumbaan maksiat

assalamualaikum..makin hari makin aku geli geleman dengan fesbuk ni..bila tekan 'home', bersepah-sepah video or notes or gambar yang berunsur kemaksiatan..maksiat apa? ala, citer pasal couple-couple bagai nak rak la..hisyy..kalau confirm kawin takpe jugak..wowow~

tak kisahlah korang nak couple ke apa coz aku pun bukanlah manusia sempurna yang zero maksiat pun kan..tapi..alaaahh..yang 'share' tips-tips mengenal si dia la, video 'apabila wanita menyayangi anda la..' blueekk..baik korang share video untuk kawan2 ke, mak ayah ke..ada faedahnya sikit..aku bukan apa, as a muslim apa salahnya kalau sekali sekala aku nak tegur menegur kat sini kan..


sila malu yer..sape xtau adab malu, boleh selak buku teks akhlak darjah 4 skolah agama kat selangor..


kata la aku kolot, tak update, kuno, macam orang tua (muka ak fresh lagi aw! hehe), tapi korang sedar laa..sedangkan kalau kita cakap or SMS 'sayang' dengan bukan muhrim kita pun dah haram tau..i mean 'sayang' yang membawa maksud 'cinta couple2' ni le..yang ayat dia akan berbunyi macam, "sayang, nak teman kita pergi kelas tak?" haram paham! kahwin pun belum..tapi ni maknanya dalam konteks sepenuh hati la..kalau kita main-main dengan kawan-kawan kita tu lain citer la ea..tak la pulak sampai nak cakap perkataan 'sayang' tu pun tak boleh kan..tapi couple bersayang-sayang, pliz aku geli..tak sweet pun..haram ada laa..

then, ada pulak post kononnya "10 sikap yang perempuan tak suka"..pandailah korang nak ajar laki jadi itu ini yer dalam facebook..kalau suruh solat puasa ke takpe lah jugak..jangan buat itu, sila buat ini..tapi tak sedar, baik korang buat benda-benda tu kat mak ayah..lainlah kalau bulan depan kau nak kahwin..lepas tu bila dah clash, especially perempuan, dengan bangganya akan melaungkan "NO MAN NO CRY"..ayat cliche tuu..memang great giler la ayat tu..korang ni dulu dok bagai nak rak bercintan cintun dengan pakwe korang, bila dah clash or laki tu tak berapa nak layan je korang, mulalah melalak sepenuh jiwa raga..so "NO MAN NO CRY" ke? pada aku "NO WOMEN NO CRY" pasal yang menagis tu perempuan..haha..ok just joking..tapi tu la aku nak bagitau, korang ikutlah habis-habis slogan fantastik tu..memang bagus, lawan fitrah..siapa ntah yang ajar..dah fitrah laki kena ada perempuan, perempuan kena ada laki..haih manusia..

ok lah, kalau ikut hati nak je kupas satu-satu notes and video dekat facebook tu, tapi nanti panjang entry aku, ramai yang terbakar..baran..fuhh~

so kalau sesiapa yang terasa, aku minta maaf banyak-banyak..anggap ni sebuah teguran daripada seorang saudara anda..wassalam..

6 comments:

miss Fyqa said...

Huhu. iye2 marilah kita saling memperingstkan. Tq.

=)

IMAKASIHDANI said...

wah!,pasni klo couple pgil aku ko la,,,nseb aku xcouple...kurang sket terasa...haha,,

Anonymous said...

salam,,agree dgn post tu tp bunyi cam awk ni anti sgt pompuan.bkn sume slh pompuan k..till then..salam :)

dla said...

aahahaah frankly speak yg awk pye entry tuh mmg btoll
tpi mud dye jdi lari..
sb lawak!! aahaahha
btw thanx la sb igtkn yer..

Anonymous said...

sy pn bosan bace post kt FB sal cintan cintun ni..x pyh show off sgt kot..

Matt Reynolds said...

salam,,agree dgn post tu tp bunyi cam awk ni anti sgt pompuan.bkn sume slh pompuan k..till then..salam :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails