Sunday, August 29, 2010

rentetan kepenatan..ouh~

just like what i have said on my previous post, 'puasa bukan bulan rehat-rehat',
tengok gambar ni, apa kitorang buat waktu bulan puasa?



yaa..eh naik lori je..apa yang penat kan? hah, yela tuh tak penat..ramai-ramai naik lori UiTM tu pulak buat apa? ok tengok next picture ni pulak..



ok, nampak? nampak? haha..hehe, sepah sepah itulah hasil kerja kami semalam..di bulan ramadhan barakah ni..actually semalam de operasi pemindahan pelajar-pelajar pra diploma (siswi) dari kampus melang ke kampus beting..huih, menguji keimanan jugak la bila kena angkat katil, almari, meja bagai masuk dalam lori, hangkut balik keluar benda-benda alah tu masuk tor pulak..haha..luckily semua berjalan dengan lancar dengan bantuan Jawatankuasa Perwakilan Kolej (JPK) dan Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria (JPKK) UiTM Negeri Sembilan..tak lupa jugak, Timbalan Pengarah HEP pun sekali sama-sama turun padang angkat-angkat baju budak-budak ni yang sepah-sepah..hehe..bagus Pn Dalila ni..hihi..

so paham-paham je la kan..aku ni da la jenis sahur awal..pukul 2 pagi da sahur da..bila angkat katil bagai ni, fuhhh~haus maa! takpe takpe, kuatkan iman dan hasilnya, aku berjaya la pertahankan puasa aku ni..haha..ala, bukannya aku sorang pon yang mengangkut katil-katil tu an..hehe..*clap clap*

kononnya semua settle pukul 1 petang, last sekali, pukul 3.45 petang baru sampai kampus beting..eerrgghh penat der..kalau ikut perancangannya aku nak mengekor abg ayub and wan ni pergi seremban hari ni..baju raya maa..dah tu kena settlekan budak-budak melang ni pulak an..so dalam penat-penat tuh, dok golek sana, golek sini last sekali vibe nak pergi seremban tuh datang balik la pulak an..hehe..so dalam penat-penat tu pun, gagah kan jugak la ramai-ramai pergi seremban..hehe..tenkiu la yer fiza kasi wan pinjam myvi oren kiut tuh..haisy, da la orang nak bayar tak kasi..arigato!

oleh kerana kepenatan melampau, kitorang pergi bukak puasa kat secret recipe..haha takde kena mengena pun penat dengan secret recipe an? eh, kene mengena tau! bila penat, rasa nak habiskan duit and makan banyak-banyak and pelik-pelik! haha..conclusion: baik jangan stress atau penat..kering poket aku habis sem ni..haha..



gambar aku xde..lumrah photographer..haha

main menu ak: lasagne


appetizer: hazel cheese =)


fuh kenyang..lepas olat semua, baru gerak pergi seremban..aha, then masing-masing nafsu meningkat pergi makan McD pulak..adey..tarak kenyang lagi kaa? haha..aku tak makan pasal aku pergi beli baju..hehe..

tup tap tup tap pukul 9 lebih pergi hantar abg ayub kat terminal 2 pasal bas dia pukul 11 malam..dan kitowg sampai kampus around pukul 11:30 malam and luckily pak guard tu buat dunno je..selamat~balik-balik je makan pulak nasi goreng ayam berempah yang pihak kolej sediakan untuk manusia-manusia yang tolong settlekan student kat melang siang tadi..hehe..gemok den..sihat dan kuat..kih3..

conclusion for yesterday: penat, kenyang, fun. tido, gemok! haha

2 comments:

miss F.Y.Q.A said...

wah wah
secret recipe..
nyum2.

=))

HonEyBuNNy said...

yeyyeye..ila nampak bersepah2....ishhh...asyik mkn ja neh....xraya g nti dah gemokkk....he2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails