Friday, August 27, 2010

ramadhan bukan bulan rehat rehat

sestengah orang anggap, ramadhan ni bulan memenatkan, bulan lapar, bulan tidur, bulan lesu, bulan rehat rehat..haha..walhal, bulan ramadhan ni bulan berkat, bulan istimewa, orang islam perang bulan ramadhan menang ok..takde der lapar penat lesu dahaga bagai time umat zaman rasulullah dulu..see?

dan ya, prinsip 'ramadhan bukan bulan rehat rehat' tu la yang aku kena pegang ramadhan kali nih..hihi..yela, tang mana nak rehatnya? program sana sini sepanjang bulan puasa ni..eh tak tak..aku bukan orang besar pun..tapi banyak la jugak commit untuk program kampus and kelab-kelab aku an..hehe..tapi ntah pape jugak aku ni pun, tugas hakiki aku belajar, tapi macam terbalik pulak sekarang..haha takpe takpe, aku tengah buat benda yang aku suka..ngeh3~

ramadhan ni aku rasa antara ramadhan yang special untuk aku kot..alah, kalau ikutkan takde maknanya special pon..aku ni dari 1 ramadhan tak dapat balik rumah lagi ni..next week ni insyaallah baru la dapat merasa nak buka puasa dengan family aku kat rumah..hehe..but its worth untuk tak balik rumah bila aku dapat peluang lagi sekali dan sekali lagi untuk jadi fasilitator..apa yang menjadikan ianya lebih special? yeah, coz aku jadi ketua fasi untuk program ni..LIKE!



ouh, program yang dimaksudkan is Senyuman Ramadhan anjuran Badan PEERs Kaunselor..yeah, kelab aku la tu..tapi aku bukan presiden la kan..kih3..and time tu jugak gabung sekali dengan Program Mencari Barakah anjuran Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria UiTM N9 (JPKK)..

tapi sorry la yer, aku tak boleh cerita banyak-banyak sangat pasal program buka puasa ni pasal peserta-peserta proram kami tu di bawah Akta Perlindungan Kanak-kanak berapa ntah, 104 kot kalau tak silap..so takde la gambar adik-adik aku tu yang aku boleh share dengan korang semua pasal gambar-gambar mereka hanya boleh digunakan untuk buat laporan program sahaja..yang penting, diorang cute! hahaha..

then bila program, paham-paham je lah yer, bilik yang kemas jadi bersepah, assignment yang berbukit akan digunungkan, lepas tu terpaksa pulak skip kelas sana sini..hadoy..bukti?



bilik kemas sebelum program

time program: dah macam kedai runcit da..


tengok la tuh, dengan sejadah VIP dok penuh bilik nya, beras, air kotak, milo, tepung, kurma semua ada kat sini..haha..penuh sesak..but im having fun with that..kih2..

dan lagi? aku jadi editor untuk Buletin Ramadhan tolong Cik Fara under CITU..
*Centre For Islamic Thought and Understanding*
nak tengok? ala, malas la nak upload..hahah..sila ke Pusat Islam UiTM N9 kalau nak tengok eh! oh oh lagi lagi! berkat bulan ramadhan ni, aku terpilih untuk jadi Jawatankuasa Perwakilan Kolej UiTM N9 (JPK)..takde der aku nak meriak, ni semua ikhtiar aku untuk taknak jadi pelajar Non-Resident! haha..and i'm lucky to be Exco Informasi dan Publisiti..yeah, my favourite! thanx to interviewer yang letak aku situ..haha..so first task? aha, ni la, carta organisasi..dan berita gembira, aku dah pandai guna Photoshop! CS5 lagi tu..hehe..and this is my first trial la..hehe..



[click to enlarge]


hurmm..dah la tu ek, nak prepare buka puasa pulak..lapar pulak rasa post blog ni..*ok ok, takde kene mengena pon..* ha! baju raya tak beli lagi ni! kepada semua rakyat malaysia, tak payah la habiskan semua baju size M and S ea! aku tak beli baju lagi ni..hihi..

2 comments:

HonEyBuNNy said...

Amoiii...bz sungguh neh....bagus la buat sesuatu yg berfaedah dan timba pengalaman kan.....sama la..ila pun xblik berbuka n posa dgn fmly lagik...;-)

miss F.Y.Q.A said...

Mmg busy.hehe.
takpe2,lpas settle sume leh shopping raye..

=)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails