Saturday, August 14, 2010

imagination power

harinie bangun pukul 8 hampir ke 9..ya, satu lagi pencapaian terbaik aku..hahaha..lupa pulak harinie sepatutnya pukul 8 aku da kena ada kat Bilik Seminar pasal kena jaga pendaftaran peserta untuk Program Destini Anak Bangsa..nak buat macam mana kan? dah terlajak la..haha..sorry la yer ayu, tutie, reena, mus..tapi tadi aku takde pun tak effect pun kan..haha..baik lah korang..=)

alaa..harinie segala housemate roomate aku balik la pulak..sebaek la ada din and aiman kat rumah nih..tapi mana ntah dorang pergi an..de kat kolej tapi tak nampak batang hidung pun..hehe..waaaa...mana adil..orang lain syok syok balik rumah makan makan buka puasa dengan family, aku dok melanguk kat pilah ni..haha..cabaran dan dugaan betul la..huu~

hurmm..lupakan lah dulu cerita roommate housemate aku yang telah meninggalkan aku guling guling sorang-sorang kat pilah ni..haha..tadi time celik je mata dari tidur, belek-belek facebook kejap tengok salahuddin tag picture banner Program Hearts Of Islam kat aku..aduhh..baru aku teringat! poster program tuh aku tak start buat apa-apa pun lagi!

huhh~dah la terbangun lambat, pastu de meeting PEERS lak..aku ni dok fikir-fikir la bila aku nak curi-curi masa buat benda alah ni..da la aku dah janji nak submit design poster tu hari ni! fuhh~

so lepas je meeting tuh, balik jer bilik stret terjah laptop..buat apa? dengar lagu dulu..haha..then baru test test design poster tuh..urmm..hasil lebih kurang sejam lebey mengadap laptop sampai pedih-pedih mata siap menangis, haha, akhirnya siap jugak poster tuh..lega..last minute punya keje..haha..mau tengok? ni haa...




hurmm..ni la namanya 'the power of imagination'..aku tak la kata imagination aku ni kuat sangat..haha..tapi ntah la..alhamdulillah la allah jadikan aku ni boleh imagine pelik-pelik sikit..hehe..bukannya selalu leh jumpa orang aliran sains yang berfikiran seni ni..haha..pasal tu aku tak suka bila orang kata "budak sains skema.."..haha..tu dulu laa..sekarang ni student scince punya style ley kalah student arts..hahaha...jangan marah yer arts students..just joking..*takut aku...huhu* aha! jangan susah-susah nak tanya aku buat poster or whatsoever guna software pe..photoshop? illustrator? in design? tak de der..microsoft word malii tau..aku ne mana la menelaah lagi adobe2 semua tuh..haha..tapi hasilnya macaamm?? adobe kan? haha..tula imagination hyper namanya..haha..pandai-pandaila aku buat fakta psikologi aku sendiri ek? haha..

tik tok tik tok..sekarang sudah petang, yeah! dah boleh start countdown untuk berbuka yer..nak pergi bazaar la lepas nih..*bazaar lagi?*..so untuk semua readers, selamat melakukan ibadah puasa dan selamat berbuka puasa! jaga-jaga nafsu time berbuka tu ye! takut kang sape-sape yang dah tempah baju raya tuh, kang time raya tak muat nak pakai la pulak..paham-paham je la maksudnya yee..hehe..salam..

3 comments:

miss F.Y.Q.A said...

saye lg la x pandai nk design2 nie
huhu
ape2 pun terBAEK la.kamu berjaya siapkan akhirnye =)

kyrios angel said...

afiq kene ajaq abg camne nak wat poster tu r..nak gak pandai cam afiq..huhuhu

asyfiqaz said...

miss fyqa: benda2 cmtu maen pakai hentam design jek..haha..tenkiu2..

abg man: haha..meh sy ajar..1 jam rm 50..keh3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails