Wednesday, August 11, 2010

Ahlan Ya Ramadhan

hooraayyy..alhamdulillah, hari nih telah masuknya bulan Ramadhan bagi tahun 1431 hijrah nih..dan alhamdulillah jugak pasal aku berjaya menempuhi hari pertama puasa ni dengan baik..hehe..walaupun just sahur air mineral jek semalam..*sahur ak pukul 2.30 pagi ye! hehe..*

apa benda menarik ramadhan ni? yaeh yeah, ingin dimaklumkan bahawa UiTM Negeri Sembilan sudah ada bazaar yaa...hehehe..best giler..ak dah bosan giler makan kat cafe yang 'murah' tuh..hahaha..its time untuk tukar angin la kan..fuhh~seyes tadi nafsu memuncak-muncak nak beli semua makanan-makanan kat bazaar tuh..nasib baik setan-setan dah kena ikat semalam..so, resultnya? nafsu kalah and ak berjaya mengawalnya! weee~heheh..

so lepas pusing-pusing bazaar tuh, last sekali ak beli la nasi briyani and twisted potato..nyum3! sedap betol lauk hari first berbuka ak! hehehe...
tak pe la, arinie menu ni, esok menu lain pulak..bak kata reena tadi, "kat sini de 32 gerai, so sehari satu gerai, then dua gerai lagi tu tak payah la..haha"..urmm bagus jugak tuh, belajar untuk mengawal nafsu dan berjimat yea afiq naufal..jangan nanti nak raya elok-elok boleh pakai seluar saiz 28-29, kang kena beli 32-33 lak..hahahaha

hurmm..now i'm looking forward for the next PEERs programme, Senyuman Ramadhan with the orphans..yeay! jumpa budak-budak lagi..sukaaa :D
tapii..ala, still terkilan pasal ak macam tak dapat puasa dengan family ak langsung jek ramadhan tahun ni..=(
nevermind, mesti ada hikmah tersendiri benda-benda macam ni..umi, abi, naufal buat khidmat masyarakat tak pe kan kan? raya nanti balik..huwaaaa....

dan dan dan..tolong tolong dan tolong doa-doakan la eh semua paperwork-paperwork Kelab Pelancongan diluluskan untuk dapat bajet Tabung Amanah..i need that! haha..yela, bila ak pegang kelab yang mempunyai ahli teramai kat kampus nih, ya, i need something to show to them that i can handle the club..hahah..no no, bukan nak riak la, tapi nanti ahli akan tanya, apa je aktiviti kelab ni sem ni? duit keahlian tu buat apa? so ya, HEP, please approve my proposal yea! ala, bukan high budget sangat pon..hehe..

dan ya! to all followers, readers, kawan-kawan GA, sultans, UiTMians and my family, selamat berpuasa dan beramal di bulan Ramadhan bulan mulia nih..semoga kita dapat mempertingkatkan amalan-amalan kita kepada-Nya..amiiinn...


p/s: puasa baru sehari, tapi ak pergi sana sini dah dengar lagu raya..haha

5 comments:

kyrios angel said...

best nye afiq..dalam kampus ada bazaar..huhu..pengerusi kelab ke?? jalankan amanah dengan berhemah ea..huhu

HonEyBuNNy said...

camat berpuasa....;-)

asyfiqaz said...

abg man: hehe..start sem ni br dy bwat bazaar dlm kmpus ni..psl klu nk pegi pekan..huuu~amat jauh..hehe..aah, presiden..byk jgk la kn kne ubah psl amek dr tampuk org len =)

kak ila: slamat berpuasa too =)

miss F.Y.Q.A said...

selamat berpuasa juge utk kamu :)

Hamzah Ian said...

slmt pose okeh..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails