Saturday, July 10, 2010

my 3rd semester life begin..

fulamak..cayalah bebudak neh..
lepas tak sampai 20 minit ak post entry kata nak jual bebuku neh, 5 books da direserved!
okay, just for information, buku Biochemistry, Chemistry, Microbiology, CTU (Part 2) and BEL (Part 2) sudah di'booked'..
untuk buku yang lain-lain, ya still dibuka untuk jualan..kan dah kata awal-awal, "jangan tunggu lama-lama"..haha..kan da tak dapat..
fuyyoohh..now i believe in online selling..haha..banyak cepat maa..
okay, dah dah..citer buku kita letak belakang dulu..siapa nak beli bagitau naa..
fuhh~yeah da seminggu ak menjalani semester 3 neh..pergghh..mencabar kot!
cabaran pertama..apakah? hah, korang tengok ni dulu..



haha..ya ya..kolej tak cukup untuk semua pelajar..okay, ak tak nak salahkan sapa-sapa and tak nak ulas panjang lebar pasal kes nih..huhu..
what you have to know is, semua pelajar siswa part 2 and part 3 tak dapat kolej dalam kampus and kena duduk kat UiTM Jalan Melang..adela lebih kurang 12km dari sini kot..kampus lama tuh..
but luckily pasal ak jadi PM harituh, so ak termasuk dalam antara siswa-siswa senior yang duduk dalam..alhamdulillah, dapat bilik and not ruang tamu..tapi dengar-dengar kata semua siswa yang duduk melang akan dipindahkan semula ke beting?who know?
just wait and see je la ea =)

dan lagi, awal-awal sem ni dah de macam-macam dah jadi, pun ak xnak ulas, and alhamdulillah, pun dah selesai..now we are all 1Pilah..tak de istilah beting, melang, alamanda or so whatever..haha..
hurmm..memang rasa agak bertuah sekarang nih..yela an, siswa lain kena duduk luar kampus tapi ak still dapat kemudahan nih..tapi kan..tapi..huwaaaa..kat kolej ni dah AMAT ramai perempuan laaaa!!! hahaha..kalau amek ratio dia tuh de r macam 20:80..and of course, 20 tu laki la..haha..budak microb group ak pun bak kate Miss Ida, macam dah pupus dah..
oh tidak, ak harap ak still leh sambung sampai sem 6! amiiinnn~
so bila dah ramai sangat perempuan ni, ke sana pun perempuan, ke sini pun perempuan..hahaha..kolej telah dijajah..kah3..just imagine la, pergi kelas dengan kawan-kawan perempuan, makan, meeting, jalan mana-mana..sume dengan perempuan! hahaha..
kat mana ak nak jumpa and lepak-lepak dengan lelaki? ya, kat rumah ak laa..haha..rumah di mana budak-budak dari melang akan lepak bila dowang sampai kampus..meriah gilerr..
so? hah, tulah dia what i called '3rd semester life'! ahahaha...

first week nih, makan online tido..makan online tido..makan online tido..
aah! kelas tak berapa nak ada la! masuk kelas, then lecturer cakap-cakap lebih kurang 15minutes then balik..
waaa~heaven..haha..tunggulah 2nd or 3rd week nanti bila assignment menghantui diri..mesti ak rindu giler first week nih..hihi..
program minggu pertama : TAMBAHKAN JUMLAH GULA DALAM BADAN!
tiap-tiap ari dok terperuk dalam bilik pasal malas nak pergi mana-mana termasuklah pegi beli makanan..hahah..so bila lapar je tangan pun stret la capai roti and sapu nutella yg mak ak suruh bawak nih..pastuh makan lak banyak-banyak an..ggrrrr..maniisss..maniiiss..bahaya!




hah, tu baru nutella..tak campur lagi dengan dark chocolate and big apple yang ada orang bagi neh..hahaha..nasib baik dark choc..kurang gula sikit kot..kot la..yang big apple tuh memang xley tolak..haha..lagi-lagi kalau dapat free kan? hehehe..







see? indah tak kehidupan 1st week sem 3 ak? hahaha..tolong doakan otak ak tak beku pasal banyak sangat rehat eh! and doakan jugak dihindari kencing manis pasal banyak makan coklat tiap-tiap hari and kolestrol tinggi pasal tiap-tiap hari makan ayam..hahaha..
NAUZUBILLAHI MIN ZALIK!
amiiinn..
see ya in the next entry! (^_^)v



p/s: semalam wiring nak tambah wireless da stat! errgghh..excited kot! 2 rumah 1 modem..kompem laju..amiiinn..

2 comments:

miss F.Y.Q.A said...

wahhh. memang heaven first week.
hee~

wireless kt ostel sy x laju..haha..
smoge bisness online anda maju
:D

HonEyBuNNy said...

he2....mcm2 kisah berlaku ye..tapi kalau minggu pertama ila busy ckit...kena add n drop sbjk...sgt xbest...huuhuhu..meh sne ckit kak cokelat tu...ngeh3....;-) gd luck..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails